Predsjednik Hajduka najavio novu prodaju igrača, oglasio se i o Perišiću

Foto: fah

Dan poslije debakla u Europi i ispadanja od slovačkog Ružomberoka porazom od 1:0 na Poljudu u trećem pretkolu Konferencijske lige, predsjednik Hajduka Ivan Bilić gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Je li danas lakše nakon ispadanja i bi li to nazvali debaklom?

Nije ništa lakše. Nazvao bih ovo neuspjehom. Svi smo očekivali da ćemo proći. U prvom poluvremenu smo bili puno bolji, gol je visio. Neuspjeh je.

Doživjeli ste neugodnost u svečanoj loži, je li istina da ste bili i pogođeni nekim predmetom?

Nije me ništa pogodilo. Realno je da su navijači bili, isto kao i mi, visokih iščekivanja. Ispričao bih se i njima i cijeloj javnosti na neuspjehu. Mi u klubu smo se osjećali jadno, vjerujem da su i oni. Možda je nešto poletjelo, ali ništa me nije pogodilo.

Slučaj Ivana Perišića. Tko je glavni krivac?

Jako je teško reći tko je glavni krivac, to je nezgodan slučaj. Žao mi je. Mi kao klub nismo odmah reagirali jer je to jednim dijelom interna stvar. Vjerovao sam da možda postoji šansa da se trener i on pomire i dogovore. Ta situacija nije bila tolika loša, to se događa u svlačionicama. Zbog toga mi je žao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nezgodnim trenucima su iz svlačionice curile poruke prema medijima, to je pojačalo cijeli doživljaj i negativnu emociju te podiglo ovaj nesporazum na višu razinu. I to je utjecalo na to da nije došlo do pomirenja.

Hoće li sada biti teže dovoditi velika imena?

Nije ugodno i nije lijepo. Ne mogu reći da strahujem. Nadam se da ćemo u sljedećim sličnim situacijama bolje reagirati kao klub i da neće dolaziti do ovakvih tenzija.

Kakvo je financijsko stanje Hajduka?

Naš primarni cilj je bio plasman u Konferencijsku ligu. Taj cilj nam je ostvarivao puno kvalitetniju financijsku situaciju. Ispadanje znači da moramo prilagoditi budžet za sljedeću sezonu. Financijska situacija nije loša, ali se na njoj treba raditi. Trenutno smo u pripremi prodaje jednog igrača, a možda ćemo morati i nekog drugog. Trenutno radimo na jednom transferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Je li to Pukštas?

Je.

Dolaze li pojačanja?

Imali smo u planu u slučaju plasmana u KL da bismo se mogli pojačati za još jednu devetku. U ovom trenutku trebamo jako kvalitetno pogledati kako i koga dovesti da bi se pojačali. Moguće je da će to biti potrebno u slučaju ozljeda ili ako negdje budemo tanki, ali čisto financijski klub u ovom trenutku ne može priuštiti puno pojačanja. Realno je da do kraja prijelaznog roka možda neće biti pojačanja.

Odmah po dolasku ste na mjesto šefa Akademije umjesto Bore Primorca postavili Gorana Sablića. Je li Vas netko uputio da napravite te promjene?

Ja sam prije dolaska bio u kontaktu s ljudima iz Nadzornog odbora i s ljudima iz Uprave. Prolazili smo neke od tih stvari, tako da je to dijelom utjecalo na to. Sigurno da je bilo značajnog utjecaja sa strane, što se tiče inputa Nadzornog odbora. Ja sam prihvatio njihove prijedloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zar nije to protivno ulozi Nadzornog odbora?

Slažem se, ali u tom trenutku je meni trebalo jako puno pomoći. Doveden sam u situaciju gdje osim tih funkcija nije bilo ni funkcije sportskog direktora, a nije ni bilo funkcije trenera. Doveden sam kada u klubu na više od tri pozicije nije bilo kvalitetnih rješenja, morao sam donositi brze odluke. Nisam imao luksuz čekanja.

Može li Gattuso preokrenuti cijelu situaciju? Ima li Vašu podršku?

Trener je došao s iznimno puno energije u klub i stopostotno se daje u rad. On mora imati našu podršku. Vjerujem da će pokazati ono što je započeo raditi.

Četiri mjeseca ste na ovoj poziciji. Je li Vam ikad kroz glavu prošla misao “što je meni ovo trebalo”?

Shvatite me ispravno. Nema dana kad mi to nije došlo, ali nema trenutka kada mi ne dolazi na pamet da ono što radim je iznimno bitno. U ovom klubu sam upoznao dosta kvalitetnih ljudi koji su prava snaga kluba. Vjerujem da skupa možemo pomoći da Hajduk nastavi napredovati, unatoč ovim neuspjesima. Vjerujem da možemo podići klub na sljedeću razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.