Predsjednik HNS-a uputio kritiku FIFA-i: ‘Dalić zaslužuje više poštovanja’

kustić dalić
Foto: fah

Hrvatski nogometni savez(HNS) reagirao je na odluku FIFA-e da izbornik Vatrenih Zlatko Dalić nije nominiran među pet kandidata za trenerski trofej The Best.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uz dužno poštovanje stručnom žiriju kao i nominiranim trenerima koji su imali sjajne rezultate u 2022. godini, smatramo značajnim propustom da izbornik hrvatske reprezentacija, Zlatko Dalić, nije među nominiranima za FIFA-inu nagradu The Best. FIFA u svojim propozicijama kao kriterije navodi “sportski rezultat te općenito ponašanje trenerove ekipe na i izvan terena”. Imajući u vidu da se jedino hrvatska reprezentacija plasirala među četiri najbolje ekipe u Ligi nacija i na Svjetskom prvenstvu, pri čemu je izbacila Brazil u Kataru i pobijedila Francusku u Parizu, ne vidimo kako po sportskom rezultatu Dalić nije zaslužio nominaciju.

> Izbornik Dalić s pomoćnim biskupom i franjevcima u Livnu: Zahvalili mu zbog javnog svjedočenja vjere

Još je teže to razumjeti kada razmotrimo drugi kriterij – upravo je svojom korektnim ponašanjem, punim poštovanjem prema svakome, zadobio respekt cijelog svijeta, a isto vrijedi i za našu reprezentaciju koja je skromnošću, fair-playem i zajedništvom na najbolji način predstavljala svog trenera i cijelu naciju. Uostalom, Dalić je u četiri izravna ogleda s dvojicom nominiranih kolega, Deschampsom i Regraguijem, upisao dvije pobjede i dva remija. Doživljavamo ovakvu odluku stručnog žirija pogrešnom i nepravednom jer smatramo da uspjesi i ponašanje Zlatka Dalića i hrvatske reprezentacije zaslužuju više poštovanja”, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.