Predsjednik kluba iz Maksimira: ‘Nema crnog scenarija, Dinamo je uvijek preživio, i sad će preživjeti’

Foto: Fah

Tiskovna konferencija savjetnika Dinamove Uprave Zdravka Mamića izazvala je veliku medijsku pozornost, ali i ostavila neka nerazjašnjena pitanja. Posebno nakon što je Mamić rekao da je Dinamo pod blokadom zbog potraživanja i ovrhe legende plavog kluba Dražena Ladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo, nakon dugo vremena, nije baš u idiličnoj financijskoj situaciji, ali mu navodno ne prijeti crni scenarij, pad kakav se dogodio Croatiji poslije godina dominacije.  Dinamo sad nije u dugu, no, navodno bi mogao biti od iduće godine i to za čak 30 milijuna eura. Nakon dugo vremena modri nisu izborili grupnu fazu europskog natjecanja, uz rezultatski težak je to i financijski udarac na klub. Teško se može govoriti da je Dinamo ”pun kao brod”, kao što se nekoć govorilo.

Predsjednik kluba, Mirko Barišić, koji je desetljećima u Dinamu, je za Sportske novosti između ostaloga kazao: ” Rekao sam nedavno da se u Dinamo sad i puca, da dosad to nije bilo slučaj. Iako, kad sagledam sve, bilo je u povijesti i težih situacija od ove u kojoj smo sad. Dinamo je uvijek preživio, siguran sam da će i sad preživjeti…”

Barišić, smiren kao i uvijek, je nastavio u istom stilu objašnjavati trenutnu situaciju u klubu i kako je on vidi, a u kontekstu blokade zbog dugova Draženu Ladiću, o čemu je Zdravko Mamić govorio na izvanrednoj presici u Maksimiru.  “Ma, nije to problem niti će to utjecati na Dinamovu budućnost. Ne znam, možda je to sad već i riješeno, ako nije, bit će”, kazao je Barišić i dodao: ” Dinamo je bio prvak 11 godina zaredom, sad prvu godinu nismo uspjeli i ne treba to gledati dramatično. Nema panike, ali moramo biti ozbiljni. Logično je da u godini kad nema Europe ne treba biti rastrošan, mi se po tome ravnamo i vjerujem da će sve biti u redu. Uopće nemam u glavi drugačiji rasplet…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Dinamo, nakon svega, morati podizati kredite kako bi preživio?

“Krediti su normalna stvar. Možda nekome zvuči drugačije, ali to je normalno, pogotovo ako se radi o likvidnosti. Recimo, ako imate sigurna sredstva do primjerice 1. prosinca, ali ih još niste dobili, svaka će vam banka dati kredit. I mi nemamo problem s time, kredit je najmanji problem. Pa mi smo i dosad imali kredite, vraćali smo ih normalno, bez ikakvih poteškoća. Općenito, vjerujem da će Dinamo financijski sve izdržati. Ali, ponavljam, velik nam je cilj da budemo prvaci…”, poruka je predsjednika Barišića.

Na pitanje ima li Mamić apsolutnu vlast u Maksmiru, kako mnogi i dalje tvrde, Barišić kaže da nema te je svoju tvrdnju potkrijepio jednim primjerom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zdravko je bio za Fernandesov ostanak, njegova je teza bila da Dinamu Junior treba, da je on igrač koji će nam donijeti vrijednost. Ali Zdravko nije jedini koji odlučuje, postoji Uprava koja donosi odluke, iako neki misle drugačije. Prevagnula je misao da Fernandesa treba prodati. Zdravko je bitan, njegovo se mišljenje sluša, naravno, međutim mi svi zajedno donosimo odluke…”, zaključio je Mirko Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.