Predsjednik Lillea, Olivier Letang, čestitao PSG-u i Lyonu jer su odbili biti dio tzv. Superlige

Foto: Snimka zaslona

Predsjednik vodeće momčadi francuske lige, Lige 1, Olivier Letang, čestitao je PSG-u i Lyonu jer su odbili biti dio tzv. Superlige, koja je u međuvremenu otkazana zbog odustajanja engleskih klubova, a koji su odustali pod pritiskom navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, niti jedan njemački i francuski klub nije se odazvao pozivu tzv. Superlige. PSG je bio planiran u društvu klubova koji bi igrali privatnu ligu sa ostalim velikanima europskog nogometa, no Parižani su rekli – ne. Odlučno, baš kao i Lyon. Upravo na tome im je čestitao prvi čovjek Lillea.

Čelnik Lillea je za nogometni klub Canal + između ostaloga rekao:

“Važno je jedinstvo koje imamo po tom pitanju, među svim francuskim klubovima. Nije mi jasno da su neki spremni igrati posebno, kako bi zarađivali bogatstvo. Zar im nogomet nije bitan?”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo još jednom, Lille se u Francuskoj bori za naslov prvaka, svoj prvi od 2011. godine te trenutno vodi na ljestvici s bodom ispred PSG-a, pet je kola prije kraja sezone. Slijede Monaco našeg Nike Kovača i Lyon, koji imaju dva boda manje.

“Nije potrebno zauzimati osobni stav. Mi, ljudi s normalnim razmišljanjem u Europi, nismo navikli na ideju zatvorene lige poput prvenstva u Americi. Mi smo u Europi i navikli smo na princip meritokracije ili drugim riječima – natjecanje jednakih mogućnosti”, rekao je Letang, koji je, podsjetimo, prije preuzimanja Lillea bio sportski direktor PSG-a i predsjednik uprave Rennesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.