Predsjednik Nexea Josip Ergović: Više nismo rukometna elita

Josip Ergović
Foto: Nexe

Predsjednik RK Nexe i član upravnog odbora HRS-a Josip Ergović komentirao je za RTL nastup Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da ne možemo biti zadovoljni rezultatom Hrvatske na Europskom prvenstvu.

“Iskreno, utakmica s Crnom Gorom nije bila na razini koju smo svi skupa očekivali. Nažalost, nadigrali su nas u svakome segmentu igre, čemu je pridonijela vrhunska igra njihovog golmana. Francuzi su neka naša realnost, Srbiju smo nadigrali u mudroj i taktički dobro postavljenoj utakmici. Ne bih izdvajao neke segmente igre, dakle iznenadila nas je Crna Gora i smatram da smo trebali dobiti Nizozemsku, no u ostalim utakmicama ne mogu naći nekakvu zamjerku”, rekao je.

Osvrnuo se i na situaciju s korona virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvenstvo samo po sebi je bilo jako čudno, izrotirali smo puni igrača. Samo iz vlastitog kluba znam primjere igrača koji su kretali i okrenuli se na pola puta. Teško je kada ti dođu igrači na dan utakmice i to je olakotna okolnost za rezultat. S ovim rezultatom ne možemo biti zadovoljni”, dodao je.

‘Više ne pripadamo rukometnoj eliti’

Kaže da nije zadovoljan situacijom u kojoj se nalazi hrvatski rukomet.

“Ono što veseli je zasigurno to što je došlo nekoliko novih igrača za koje šira javnost nije čula. Nama koji smo u rukometu to su dobro poznata imena. Zasigurno treba istaknuti Tina LučinaMarina Jelinića, mladoga Verona Načinovića. To su neke lijepe stvari, to su dečki koji su pokazali da mogu ravnopravno igrati u reprezentaciji i doprinijeti reprezentaciji. Međutim, naš rukomet nije tamo gdje mi želimo. Mi gubimo primat i više ne pripadamo rukometnoj eliti. Trebamo težiti da se tamo vratimo, ali trenutno mi nismo tamo. To se pokazuje zadnjih šest godina, gdje smo osvojili jednu medalju. Svi skupa trebamo učiniti sve da hrvatski rukomet ponovno bude na vrhu”, kaže Ergović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem vidi u sustavu.

“Norvežani su najbolji primjer u zadnjih par godina. To su oni isti Norvežani koje smo mi izbacili u kvalifikacijama za Olimpijske igre. To su tada bili mladi Norvežani. Sada su u vrhu svjetskog rukometa zahvaljujući dobrom sustavu. Sigurno je problem sustava. Savez (HRS),  čiji sam i sam član upravnog odbora, mora se zapitati što može biti bolje. Nije problem u igračima i izborniku, fali nam više komunikacije između svih sudionika koji se tiču rukometa, stoga je ovo idealno vrijeme da vidimo što svi zajedno možemo učiniti da se rukomet vrati na staze slave”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.