Nexe teško kažnjen nakon velikog incidenta

Foto: fah

Na temelju članka 63. Stegovnog propisnika Hrvatskog rukometnog saveza, Stegovni sudac HRS-a Srećko Ilić donio je sljedeće odluke zbog napada na službenu osobu i prekid susreta između Nexea i Zagreba odigranog 7. travnja 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je teško kažnjen igrač Nexea Marko Bezjak kojem se izrekla stegovna mjera zabrane igranja rukometa u trajanju od 12 mjeseci, a njegov bivši trener Veselin Vujović dobio je zabranu obnašanja dužnosti trenera u trajanju od tri mjeseca.

Još jedan igrač Nexea, Andraž Velkavrh, neće moći na trener četiri mjeseca. Zbog izrečenih stegovnih mjera klubu je izrečena novčana kazna u iznosu četiri tisuće eura.

“Ako okrivljeni Marko Bezjak i Andraž Velkavrh te Veselin Vujović, odnosno klub Nexe podnesu žalbu na ovu Odluku, o žalbi će odlučivati Stegovno povjerenstvo HRS-a kao drugostupanjsko stegovno tijelo”, navode iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delegatu se pružala pomoć

Dodaju kako će odluka postati pravomoćna i ovršna osmog dana računajući od dana kada okrivljeni Marko Bezjak i Andraž Velkavrh te Veselin Vujović putem Kluba kao i Klub zaprime ovu Odluku. Derbi petog kola Lige za prvaka prvenstva Hrvatske za rukometaše između Nexea i Zagreba prekinut je sedam sekundi prije kraja prvog poluvremena pri vodstvu gostiju 16:9.

U tom trenutku dosuđen je sedmerac za domaće nakon kojeg je došlo do gužve oko zapisničkog stola. Delegat Ante Josić našao se na terenu, a onda je na njega naletio igrač Nexea Marko Bezjak koji je trčao prema svojoj klupi. Činilo se kako se radilo o bezazlenom sudaru, ali Josić je pao na tlo te mu se odmah počela pružati pomoć. Nakon više od pola sata prekida odlučeno je kako neće biti nastavka utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.