Preminuo Di Stefano

Legenda argentinskog i španjolskog nogometa Alfredo Di Stefano (88) preminuo je u bolnici u Madridu dva dana nakon što je doživio srčani udar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšem igraču Real Madrida u subotu je pozlilo u restoranu blizu stadiona Santiago Bernabeu nakon čega je hitno prevezen u bolnicu. U bolnici je pao u komu, a danas nažalost i preminuo. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, poznat i kao “La Saeta Rubia” (plava strijela) je čak sedam puta bio hospitaliziran zbog srčanih tegoba.

Di Stefano je bio jedan od najboljih nogometaša svih vremena. Za legendarnog Brazilca Pelea bio je ‘najbolji argentinski nogometaš svih vremena’, a mnogi stručnjaci su ga smatrali “najpotpunijim nogometašem svih vremena”.

Najviše je ostao upamćen po sjajnim igrama u Real Madridu čiji je dres nosio 11 sezona u periodu od 1953. do 1964. ‘Kraljevski klub’ je predvodio do pet naslova Kupa prvaka (1956, 1957, 1958, 1959, 1960), te sedam titula prvaka Španjolske. Četvrti je najbolji strijelac Primere i drugi najbolji strijelac Reala, odmah iza velikog Raula, sa 216 pogodaka u 282 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je u Buenos Airesu, a roditelji su mu bili talijanski doseljenici. Zanimljivo, igrao je za tri različite reprezentacije: Argentinu, Španjolsku i Kolumbiju. FIFA nije priznala njegovo nastupanje za Kolumbiju, a s Argentinom je osvojio Copa Américu 1947.

Nakon prekida igračke karijere posvetio se trenerskom poslu. Vodio je River Plate i Bocu Juniors do naslova prvaka. S Valencijom je osvojio Primeru i Kup Kralja te Kup pobjednika kupova. Trenirao je i Sporting Lisabon, te Real Madrid od 1982. do 1984. Real je 1983. doveo do finala pet natjecanja, ali je Real izgubio u svih pet finala.

U studenom 2000. imenovan je za počasnog predsjednika Reala, a Real mu je i posvetio nogometni teren na kojem danas igra RM Castilla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.