Preminuo legendarni Ćiro Blažević, trener svih trenera

ćiro blažević ćire
Foto: fah

Legendarni trener Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini nakon borbe s teškom bolešću. Već neko vrijeme borio se sa zdravstvenim problemima, rak je metastazirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se uspješno izborio. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. No, u rujnu 2019. vraća se teška bolest, ali Ćiro se ovaj put nije uspio izboriti.

Ćiro Blažević  je bio izbornik brončane hrvatske nogometne reprezntacije koja je donijela prvu medalju kući s najveće nogometne pozornice. 1998. godine Vatreni su pod Ćirinim vodstvom postali senzacija u Francuskoj kad su osvojili treće mjesto, a u poluzavršnici su poraženi upravo od domaćina.

Trener svih trenera i Dinamo s kojim je bio dva puta šampion Hrvatske, a s klubom iz Maksimira je 1982. osvojio i prvenstvo Jugoslavije. Bio je i na klupo Hajduka s kojim je 2005. osvojio hrvatski Superkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Ćiro: Mene je Dalić ostavio na životu još malo, potvrdio je veliku istinu o Hrvatskoj

Težak život legendarnog trenera

“Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu da se zatvorim u svoja četiri zida i da toliko plačem, da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo! Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći. U djetinjstvu sam bio takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio, a kasnije u mladosti, kada sam se već bio i oženio, supruga i ja nismo znali hoćemo li imati za ručak ili nećemo. Život mi je bio jedna obična kalvarija i trebalo je sve to proći. Ni ovaj trenerski posao, koji možda izvana drugačije izgleda, nije ništa drugo nego jako malo satisfakcije, a puno razočaranja,” napisao je Ćiro Blažević u jednoj od svojih posljednjih objava.

Blažević je više od 60 godina bio u braku sa suprugom Zdenkom s kojom je dobio troje djece, sina Miroslava Juniora te kćeri Barbaru i Catherine.

Jedini je u povijesti triput dobio Državnu nagradu za sport “Franjo Bučar”, 1998. godine za pojedinačno dostignuće kao izbornik brončanih Vatrenih i momčadsku kao član reprezentacije, a 2007. godine zaslužio je nagradu za životno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.