Presretni hrvatski gimnastičar Tin Srbić nakon plasmana u finale SP-a: Izveo sam najbolju vježbu u životu

Foto: fah

U kvalifikacijama je bilo odlično, super sam se osjećao, išao sam svoju najjaču vježbu koju mogu izvesti i napravio sam možda i najbolje što sam ikada izveo u životu, izjavio je 21-godišnji hrvatski gimnastičar Tin Srbić koji je s trećim rezultatom kvalifikacija izborio mjesto u nedjeljnom finalu natjecanja na preči na Svjetskom prvenstvu u Montrealu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred člana zagrebačkog Hrvatskog sokola nakon dvodnevnih kvalifikacija našli su se samo jedan od najboljih prečaša svih vremena Nizozemac Epke Zonderland te aktualni europski prvak Švicarac Pablo Braegger.

“Kad sam vidio ocjenu, iskreno, nisam bio baš zadovoljan, jer sam mislio da sam zaslužio veću, ali onda sam poslije shvatio da suci imaju takav kriterij, da strože sude i shvatio sam da je to dosta visoka ocjena. Znao sam da ne može puno ljudi poslije mene to dostići, ali u grupi poslije nas bilo je Japanaca, Kineza, Rusa, Talijana, nisam znao kako će to završiti. Ali kad su svi prošli, a ja i dalje ostao drugi, znao sam da je već gotovo, da sam sigurno u finalu”, izjavio je Tin Srbić nakon svog sjajnog premijernog nastupa na svjetskim prvenstvima.

“Jako sam zadovoljan. Nisam očekivao da ću se kao treći plasirati u finale na SP-u i to mom prvom. Jako sam ponosan. U nedjelju u finalu samo želim ponoviti ovo što sam napravio u kvalifikacijama, tako dobru vježbu i nadam se da će to biti dovoljno dobro. Neću sad prognozirati neki rezultat, samo želim odraditi svoje, ovako kao u kvalifikacijama”, zaključio je Tin pred nedjeljno finale koje će biti na programu u razdoblju od 19 do 22 sata po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš drugi kvalifikant na preči, finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva, Anton Kovačević, zbog padova na Tkačevima skupio je tek 9,866 bodova i bio 117. među 124 gimnastičara na preči.

Trostruki hrvatski olimpijac i viceprvak svijeta 2014. godine, Filip Ude, zauzeo je 9. mjesto (14,400) u kvalifikacijama na svom devetom SP-u i prva je rezerva za subotnje finale konja.

“Išao sam vježbu sa startom od 6,0, nešto lakšu, bez Busnarija, dobro sam je odradio, ali saskok sam mogao bolje. Da sam to uspio, bio bi sigurno u finalu, ocjena bi bila 4-5 desetinki veća. Ali, nisam razočaran, potvrdio sam da sam i dalje u top 10, pokazao sam da i dalje vrijedim”, rekao je Ude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan debitant, 19-godišnji Jakov Vlahek sa 14,133 bodova zauzeo je 16. mjesto među 132 vježbača na konju s hvataljkama, dok je Robert Seligman zbog pada na novom elementu Roth završio kao 33. (13,533).

“Vlahek je odlično odradio svoj posao, dao je svoj maksimum, sve što zna, baš kao i Tin Srbić. Ti mladi dečki pokazali su kakvu budućnost ima hrvatska gimnastika. Seligman je, nažalost, pao u posljednjoj trećini vježbe, iako je do tog dijela izveo možda i svoju najbolju vježbu ikada na natjecanjima”, prokomentirao je hrvatski izbornik Vladimir Mađarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.