Približava se kraju era Luke Modrića u dresu Reala, tko su mogući nasljednici?

Foto: Twitter

Približava se utakmica godine, ali i kraj sezone,  kad je u pitanju europski klupski nogomet. Naime, ove subote u Kijevu igra se finale Lige prvaka između dva najbolja europska kluba Reala i Liverpoola. U finalu će sudjelovati čak tri hrvatska nogometaša, Luka Modrić, Mateo Kovačić, u dresu kraljevskog kluba te Dejan Lovren u dresu Liverpoola. Bit će ovo treće uzastopno finale Lige prvaka za Real, u prva dva navrata madridska momčad je slavila, a jedan od glavnih aktera tih slavlja bio je i kapetan Vatrenih Luka Modrić. U eri Luke Modrića Real je osvojio čak tri Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako je vjerovati španjolskim medijima čelnici Reala razmišljaju o prodaju 32-godišnjeg Hrvata te već slažu momčad za novu sezonu. S obzirom na posrtaje na domaćem frontu u Kupu te prvenstvu Florentino Perez odučio je napraviti značajne promjene te rekonstrukciju momčadi, osvježiti je kako bi Real ostao i druge sezone konkurentan u Europi, ali i ravnopravan Barceloni u domaćem prvenstvu. Dani Ceballos, Marcos Llorente, Jesús Vallejo i Achraf Hakimi, odlaze sa Santiago Bernabeua, sve češće  spominje se i odlazak hrvatskog kapetana. Tako po senzacionalizmu poznati Dario Gol piše kako čelnici Reala ulažu velike napore ne bi li pronašli adekvatnu zamjenu za Modrića, što neće biti nimalo lako s obzirom kako je Luka s vremenom postao zaštitni znak aktualnog prvaka Europe te jedan od najbolji veznjaka svijeta.

Modrić će uskoro napuniti 33 godine, bez obzira na činjenicu da i dalje igra sve bolje, da igra jako puno, potrebno je dozirati njegove nastupe. Uostalom, mnogi tvrde kako je predstojeće Svjetsko prvenstvo posljednje veliko natjecanje u dresu hrvatske reprezentacije. Modrić ima navodno nekoliko ozbiljnih ponuda, međutim, njih će se ozbiljno razmatrati tijekom ljeta, odnosno, nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Umjesto Modrića na Santiago Bernabeuu mogao bi doći ponajbolji igrač Juventusa, bosansko hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić, koji na Transfermarktu vrijedi 65 milijuna eura, međutim, čelnici Juventusa tražit će puno više. Sad imaju priliku.

U kontekstu nasljednika Modrića u Realovom dresu spominju se još Harry Kane, Neymar, Mohamed Salah, Eden Hazard… Očekuje se svakako još jedno bogato ljeto u Realu, tim prije što ni priča u svezi angažmana Neymara iz PSG-a nije okončana, bez obzira na uvjeravanja čelnika pariškog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.