Priče prijelaznog roka: Kamo će brojni Vatreni ove zime?

Foto: fah, montaža narod.hr

Zimski prijelazni rok je pred vratima, a u mnogim zemljama već se zahuktao, s obzirom kako hrvatski nogometaši igraju značajne, pa i najvažnije, uloge u svojim klubovima diljem Europe tako je zanimanje za njih veliko. Za Vatrene se zanimaju od Kine do Engleske…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S dva pogotka prošlog vikenda za preokret i pobjedu Intera protiv Udinesea (2:1) istaknuo se jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Ivan Perišić, samo koji sat kasnije u talijanskim medijima pojavila se informacija da ga želi i veliki Manchester United, odnosno trener tog kluba, kojem ove sezone ne ide baš najbolje, Jose Mourinho, koji se navodno divi Perišićevoj taktičkoj fleksibilnosti te bi uskoro mogao poslati ponudu Interu kako se realizirao jedan od većih transfera ove zime. S obzirom na borbenost, upornost, eksplozivnost te brzinu Perišić bi se svakako vrlo dobro uklopio u englesku ligu. Za Perišića su interes pokazali Liverpool i PSG, no, ponuda Uniteda ipak je nešto posebno, iako Inter gotovo sigurno ove zime ne želi prodati Perišića te bi mu na ljeto mogli ponuditi novi ugovor.

I dok bi Perišić iz Serie A mogao na Otok, u maglovitu Englesku Mario Mandžukić, nogometaš Juventusa i jedan od najboljih vatrenih strijelaca svih vremena, zapeo je za oko bivšem klubu Slavena Bilića, Bešiktašu.  Pitanje je samo koliko bi Mandžo bio zainzeresiran za jedan takav transfer, ipak je Juventus daleko veći klub nego što će Bešiktaš ikad biti.

Bivši hrvatski reprezentativac, Eduardo da Silva, koji s Mandžom dijeli drugo mjesto na vječnoj ljestvici strijelca hrvatske reprezentacije, također se ove zime planira preseliti, kako je transfer u Dinamo nakon što je napustio Šahtar vjerojatno propao tako turski mediji javljaju da je za ovog nogometaša zainteresiran Trabzonspor. Dudu je svojedobno, na vrhuncu karijere, igrao za Arsenal, a tada se ozlijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najvećih enigmi hrvatskog nogometa svakako je mladi hrvatski reprezentativac, ili je to barem donedavno bio, Alen Halilović, koji bi trebao napustiti Bundesligu i HSV, gdje je došao iz Barcelone. Nažalost, Alen se nije snašao u Njemačkoj te je prošle jeseni za HSV odigrao nešto više od 130 minuta.  Name, interes za Halilovića pokazali su prije svih španjolski klubovi, Sporting Gijón, Espanyol, Betis, Las Palmas i Leganés,  ali i neki iz Serie A.

Talijanska Gazzetta dello Sport tvrdi da bi Hrvat na kraju mogao završiti u Romi, što bi svakako bi veliki pomak u karijeri igrača čiji talent za mnoge nije sporan, ali je isto tako za mnoge sporan njegov angažman  kako na utakmicama tako i na treninzima. Podsjetimo, prva opcija rimskog kluba bio je West Hamov Sofiane Feghouli, međutim, pregovori nisu išli u željenom smjeru tako da je Halilović realna opcija.

Još uvijek nije završena priča oko Nikole Kalinića i njegovog mogućeg odlaska iz Fiorentine. Naime, Kalinića žele Kinezi, nude veliku plaću, čak se i Fiorentina složila s odlaskom, međutim, Kalinić se dvoumi, dok izbornik Vatrenih Ante Čačić poručuje da bi Kalinićev odlazak u Kinu mogao utjecati na njegov status u reprezentaciji. Podsjetimo još jednom, Forentina je prihvatila ponudu od 45 milijuna eura kineskog Tianjin Quanjiana, barem tako tvrde talijanski mediji. O svemu će odlučiti sam Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi ga privoljeli da se ipak predomisli Kinezi su odlučili podići svoju letvicu i ponuditi mu godišnju plaću od 15 milijuna eura, piše talijanska  La Repubblica. Ako bi Kalinić prihvatio uvjete bio bi uvjerljivo najbolje plaćeni hrvatski igrač, iza sebe bi ostavio Modrića sa 7,5 milijuna godišnje i Sammira koji zaradi 6,5 milijuna eura. Sammir također igra u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.