Prijelazni rok i medijski senzacionalizam: Ivan Perišić malo ide, malo ne ide u Manchester United, a Milan može samo sanjati Ronalda…

Foto: fah

Kako smo i pretpostavljali nogometna tržnica ovog vrućeg ljeta prepuna je ”dijamanata” koji zapravo, s obzirom na cijenu, nisu na prodaju, malo tko si ih može priuštiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da doista Neymar iz Barcelone presreli u PSG bio bi to najveći ljetni transfer, ali i najveća senzacija ovog prijelaznog roka. Naime, gotovo je nemoguće očekivati da bi Ronaldo, koga svako malo sele iz Reala, mogao završiti u Milanu, bez obzira na maštarije bivšeg kluba Zvonimira Bobana. Milan si to jednostavno ne može priuštiti, ne dok sjajni Portugalac ne navrši četrdesetu. Medijska naklapanja kako su Rossoneri su u odličnim odnosima s njegovim menadžerom Jorgeom Mendezom jednostavno vrijede koliko i trenutne dionice Agrokora na njujorškoj burzi. Ipak je menadžer samo menadžer, ne odlučuje ni o čemu, posebno ne kad je Ronaldo u pitanju koji uglavnom sam, čvrstom rukom, upravlja svojom karijerom te donosi odluke. Milan bi Realu, za početak, trebao isplatiti odštetu od 200 milijuna eura, ali i ponuditi plaću u iznosu od 30 milijuna eura, što je, naravno, nemoguće. Barem u ovom trenutku.

Naime, Milan ne može izdržati utrku s Realom i Manchester Unitedom, koji također ima ambiciju, koja će ostati za sada samo na ambiciji, dovesti Ronalda. Bolje rečeno, vratiti Portugalca, koji je već igrao u ”crvenom” dresu. Manchester United morat će zadovoljiti utješnom premijerom, Nemanjom Matićem. Srpski reprezentativac bi trebao doći na Old Trafford za odštetu Chelseaju u iznosu od 50 milijuna eura. Primijetili ste kako srpski reprezentativci postižu poprilično dobru cijenu na nogometnom tržištu iako im reprezentacija nikako ne može do velikih svjetskih natjecanja? Propustili su Svjetsko prvenstvo u Brazilu prije tri godine, ali i Euro prošlog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Perišić u Manchester Unitedu? Sjećate li se, ne tako davno bila je to ”gotova” stvar? Naravno, kao i uvijek kad je prijelazni rok u pitanju ništa nije gotovo dok nije gotovo. Čak ni tada. Medijski senzacionalizam nerijetko dovodi ljude u zabludu i ne baš nenamjerno. Uostalom, o čemu bi se pisalo i što bi se čitalo u sezoni kiselih krastavaca da nema medijskih pretjerivanja?

Perišić bi mogao ostati u Interu, Manchester United očito nije uspio zadovoljiti apetite Talijana, tvrde talijanski mediji.  Hrvatski reprezentativac dobit će novi ugovor na Giuseppe Meazzi. Trenutno važeći ugovor ističe mu tek za tri godine. Dakle, Talijani se žele osigurati, a opet i osigurati veću odštetu ako se ipak u skoro vrijeme Perišić odluči na ”bijeg” iz Milana. Odštetna klauzula raste ovisno o dužni ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.