Pripadnik Grobara u Vukovaru istukao 13 -godišnjeg dječaka jer je imao masku s hrvatskim obilježjima?

Foto: Facebook Južna strana Grobari

Dječaka u dobi od 13 godina u utorak oko 7,30 sati u Vukovaru je fizički napao i izudarao 30-godišnji muškarac, koji je priveden i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a motiv napada  je međunacionalna netrpeljivost, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak je nosio  zaštitnu masku s hrvatskim nacionalnim obilježjima, što je, čini se zasmetalo beskrupuloznog napadača, inače 30-godišnjaka srpske nacionalnosti, koji je policiji od ranije poznat zbog sličnih izgreda i sudjelovanja u tučnjavama između navijačkih skupina u Vukovaru.

Navodno je riječ o pripadniku vukovarskih Grobara.

Sve se odvilo u pekarnici u Ulici dr. Ante Starčevića, a dječak je zatražio pomoć u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je priopćila da je dobio jedan udarac rukom u glavu i jedan nogom u tijelo, a više informacija o ovom napadu očekuje se tijekom srijede navečer ili u četvrtak prijepodne.

“VUKOVAR: BUJICA EKSKLUZIVNO DOZNAJE IDENTITET RAZBOJNIKA KOJI JE NAPAO 13-GODIŠNJEG DJEČAKA! Hrvatska nacionalna obilježja smetala su Milošu Bačiću!

Policijska uprava vukovarsko-srijemska službeno je potvrdila da je motiv jučerašnjeg napada na 13-godišnje dijete u Vukovaru, u 7:30 sati ujutro, ispred pekarnice u Ulici dr. Ante Starčevića – zaštitna maska s hrvatskim nacionalnim obilježjima, koju je dječak nosio, a zasmetala je 30-godišnjem nasilniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redakcija Bujice upravo je ekskluzivno doznala da je 30-godišnji napadač, čiji se identitet skriva – Miloš Bačić! Nasilnik koji tuče djecu je velikosrpski ekstremist, od ranije poznat policiji. Bačić je već sudjelovao u sličnim incidentima i napadima navijačkih skupina ‘Grobara’ na hrvatske mladiće i nogometne navijače… Iz policijskih izvora doznali smo da je svojedobno bježao pred hrvatskim redarstvom u Srbiju, zbog sitnog kriminala…

13-godišnjem Hrvatu Bačić je zadao više udaraca rukom u glavu, a udarao ga je i nogama te mu prijetio smrću! Dijete je potražilo pomoć u Vukovarskoj bolnici, a napadač je uhićen i još se uvijek ne zna na koji će način biti okarakteriziran ovaj kukavički zločin”, napisao je Velimir Bujanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.