Pripreme za utrku s Rijekom: Dinamo do travnja bez dvojice ključnih igrača Sammira i Soudanija?

Foto: fah

Polako, ali sigurno, stiže proljeće, uskoro kreće i nastavak nogometne sezone. Očekuje nas neizvjesno proljeće u HNL-u, Rijeka ima šest bodova prednosti, trenutno komotnu situaciju. Svjesni situacije u Dinamu su odlučili pojačati se, doveli su Sammira, nisu prodali Soudanija, međutim, oba igrača još uvijek nisu spremna, a kako izgleda neće ni biti do travnja mjeseca, što bi za modre moglo biti prekasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se za nastavak sezone priprema u Turskoj, u kojoj su u ovo doba godine uvjeti idealni za sportski turizam.  Zanimljivo i pomalo zbunjujuće, iako ne u potpunosti iznenađujuće, je činjenica da turske vlasti nisu odobrile vizu Dinamovu igraču El Arbiju Hillelu Soudaniju, igraču kojeg smo spomenuli u uvodu kao važnu Dinamovu kariku koja je klubu potrebna kako bi se ravnopravno nosili s Rijekom. Na Afričkom kupu nacija igrajući samo jednu utakmicu za Alžir Soudani se ozljedio i više nije igrao, čak i kad se oporavi neće odmah biti spreman za najveće napore, baš kao ni Sammir. Mnogi upravo u ovom tandemu vide Dinamovu priliku koja bi mogla biti prevaga u nastavku sezone, ne čudi stoga razočarenje u klubu saznanjem da dva iskusna i vrsna znalca neće biti spremna za prvi nalet Dinama u nastavku sezone. Početak proljetnog dijela prvenstva najvažnija je za Dinamo.  Glede Sammira, činjenica je da se hrvatski Brazilac u Maksimir vratio nespreman.

Ako ništa drugo Dinamo ima sjajan raspored u nastavku sezone, naime, u prvih pet utakmica ulaze kao favoriti, suparnici su im Slaven Belupo, Cibalia, Inter, Split i Istra, a potom slijedi maksimirski derbi s Osijekom. Tek onda modri odlaze na Rujevicu, na derbi s glavnim konkurentom za naslov – Rijekom. Međutim, mnogi će ne bez razloga ponoviti “prvenstva se osvajaju na malim utakmicama…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.