Proglas Viktorije uoči utakmice protiv Dinama: ‘Ne nosite klupska obilježja, postoji velika mogućnost da vas domaći navijači napadnu’

Foto: fah

Dinamo sutra na Maksimiru igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europa lige protiv češke Viktorije iz Plzena. Prva je utakmica završila 2:1 u korist Čeha, iako je Dinamo poslije prvog poluvremena vodio 1:0 i bio dominantna momčad. Na Maksimiru se očekuje oko 27 000 gledatelja koji će pratiti novu utakmicu istine hrvatskog prvaka.  Bez obzira na poraz u prvoj utakmici Dinamo ima dobre šanse za osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Viktorije, koji je inače bio i idejni kreator preokreta u Češkoj, Pavel Vrba, rekao je poslije sretne pobjede:

”Ovakve igre i pobjede jačaju pobjednički mentalitet koji smo tijekom priprema možda malo i izgubili…”

Viktoria će na Maksimiru biti težak zalogaj, iako će hrvatski prvak imati veliku podršku navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U Zagrebu ćemo morati pružiti svoje najbolje izdanje. Znam da nas na Maksimiru čeka pakao jer je stadion rasprodan i navijači će nositi svoju momčad. No na to moramo biti spremni, moramo dobro reagirati i pokušati razveseliti češke navijače…”, kazao je trener češke momčadi.

Češki klub je uoči uzvrata izdao pomalo i nekorektan proglas u kojem su se osvrnuli na hrvatske navijače. Predstavili su Zagreb kao neprijateljsku sredinu za češke navijače, što, naravno, ne odgovara istini, češki navijači dobili su naputak da se drže zajedno u većim grupama te da se kreću u strogom centru grada, oko Trga bana Jelačića.

”Savjetujemo navijače da ne nose klupska obilježja, bilo šalove ili dresove. Također, klonite se pirotehnike. Izbjegavajte sve što bi moglo isprovocirati navijače Dinama. Utakmica je proglašena dvobojem visokog rizika i postoji velika mogućnost da dođe do napada domaćih navijača. Poštuje naputke koje će vam dati tamošnja policija. Nastojte se u 16:30 okupiti na Trgu bana Jelačića jer će s tog mjesta će krenuti kolona prema stadionu Maksimir. Po svršetku utakmice pričekajte da vas policija pusti sa stadiona i isprati do autobusa. Slijedite uputstva i budite iznimno oprezni”,  stoji na stranici Viktorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvo upozorenje Viktorije donekle je razumljivo s obzirom na nerede koje su BBB-i izazvali u Češkoj prije nekoliko dana, no, Zagreb sasvim sigurno za Čehe nije neprijateljska sredina. U Zagreb bi trebalo stići oko 500 navijača Viktorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.