Na Programskom vijeću HRT-a kritike Aleksandru Stankoviću zbog komentara o Luki Modriću

reprezentaciji stanković
Foto: snimka zaslona

Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) danas je održalo svoju redovitu sjednicu, između ostaloga bilo je riječi i o posljednjim sportskim događanjima, odnosno akterima tih događanja, Zdravku Mamiću, kao i Luki Modriću i to u kontekstu sporne emisije urednika i voditelja Aleksandra Stankovića. Govorimo o emisiji ”Nedjeljom u dva” u kojoj je prije desetak dana gostovao Joško Jeličić, bivši nogometaš Dinama i Hajduka, ali i aktualni sportski komentator Hrvatske televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, član Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije Vlaho Bogišić negativno se osvrnuo na komentar o Luki Modriću koji je dao voditelj emisije Nedjeljom u dva Aleksandar Stanković u emisiji u kojoj je gostovao Joško Jelčić. Ravnatelj Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić na to je rekao kako očito nije dobro ni kad komentar postoji ni kad izostane.

Podsjetimo, nakon emisije Aleksandar Stanković komentirao je stanje u hrvatskom nogometu te je između ostaloga govorio i o hrvatskim nogometašima kao veleposlanicima Hrvatske u svijetu.

”Zgražate se nad onime što je učinio Luka Modrić. Zašto se zgražate? Ajmo na jednostavnije pitanje. Tko bi od vas svjedočio protiv osobe koja ti je pomogla zaraditi desetke milijuna eura? Biste li svjedočili protiv osobe koja ti je pomgla postati milijunaš? Devedeset posto vas ne bi nikad svjedočilo protiv, a osuđujete Luku Modrića. To ne znači da je taj Modrićev potez plemenit ni moralan, to samo znači da je to realitet. Naravno, pitat ćete se, a što je s onom Lukinom izjavom da mu je hrvatska reprezentacija svetinja? Pa, tko vam je kriv što vjerujete u to. Tko vam je kriv što vjerujete u frazu da su hrvatski nogometaši naši najbolji ambasadori? Oni su, kao i svi mi, najbolji ambasadori sami sebi. Nogomet je zabava, a to što vi imate dojam da na travnjaku netko gine za vas. E, pa moguće je da je to vaš problem’‘, rekao je u emisiji, na samom završetku, Aleksandar Stanković, koji je takvim kmentarom izazvao veliki broj negativnih reakcija gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Stankovićevo moraliziranje: ‘Tko vam je kriv što vjerujete u frazu da su hrvatski nogometaši naši najbolji ambasadori?’

Inače, na današnjoj sjednici Programskog vijeća HRT-a mogla se čuti i zamjerka članice tog Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije Nede Ritz koja smatra kako se Zdravku Mamiću, ali i biskupu Vladi Košiću, daje prevelik prostor u kojemu izostaje HRT-ov komentar. Drugim riječima, može se očekivati da će Stanković nakon svake emisije moralizirati na svoj osebujan način, ovisno koliko mu sudionik ideološki i svjetonazorski odgovara ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.