Promjene u Braceloni: Laporta želi dostojanstven rastanak s Ronaldom Koemanom

epa08612983 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Španjolski mediji najavili su da će aktualni trener Barcelone Ronald Koeman dobiti otkaz na kraju sezone, a što se zapravo i očekivalo s obzirom na rezultate. Podsjetimo, nizozemski stručnjak za kormilo Barcelone stigao je prije godine, no od samog početka, nakon što je otjerao nekoliko standardnih igrača, poput Rakitića ili Suareza, krenuo je krivim putem te je stigao kamo je i krenuo – do kraja. Barcelona je osvojila Kup Kralja, no u prvenstvu i Ligi prvaka doživjela je totalni debakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je nakon nekoliko iznenađujućih posrtaja ispala iz utrke za naslov prvaka, a prošlog su vikenda na svom terenu doživjeli iznenđujući poraz od Celte Vigo sa 2:1, dodatno je to uzdrmalo ionakon poljuljani položaj Ronalda Koemana, koji je prošli tjedan obavio razgovore s Laportom te je izgledalo kako bi ipak mogao ostati za kormilom Barcelone, međutim, čini se kako se to promijenilo. Prema pisanju španjolskih mediji 99 postotna je vjerovatnost da će Nizozemac na kraju sezone dobiti otkaz iako je samo jednu sezonu sjedio na klupi katalonskog kluba, veliki klubovi nemaju običaj mijenjati tako brzo trenere.

Ronald Koeman ima ugovor s Bracelonom na još godinu dana, no predsjednik Joan Laporta nije zadovoljan njegovim rezultatima i svjestan je da se nešto mora mijenjati u momčadi, najjednostavnije je promijeniti trenera, iako su iz Barcelone najavili i neka pojačanja te promjene u igračkom kadru. Mnogi su očekivali da će Koeman već ovog tjedna dobiti otkaz, no to bi ipak bilo previše za jedan takav klub i to se neće dogoditi, čekat će se elegantno kraj sezone i onda krenuti u realizaciju. Do kraja sezone ostala je tek jedna utakmica.

Kako piše dobro upućeni katalonski Sport Laporta ne krije kako želi da se Xavi vrati u klub već ovog ljeta, ali također cilj mu je da se na lijep način rastane s Koemanom te ne želi nizozemskom stručnjaku uručiti otkaz dok se sve i službeno ne završi. Uostalom, zašto i bi? Barcelona ionako nema što izgubiti, prvenstvo je već izubljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koeman je imao dobre šanse ostati na klupi Bracelone, no izgubio je te šanse očajnom završnicom prvenstva, kada je Barca na čudan način ispala iz utrke za naslov prvaka, iako je imala u jednom trenutku sve u svojim rukama.

“Želim ostati i nastaviti svoj posao u Barceloni ukoliko imam podršku kluba i igrača”, poručio je Koeman nakon poraza od Celte. No očito te podrške više nema.

Ako Koeman dobije otkaz u Braceloni to će vjerojatno promijeniti i situaciju u igračkom kadru katalonskog kluba, Koeman je već otpisao neke igrače, među njima je i bosansko – hercegovački nogometaš Miralem Pjanić, kojeg teško može spasiti i dolazak novog trenera, jednostavno, španjolski mediji su ga okarakterizirali kao veliki promašaj Katalonaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.