Prošla desetljeća: Godinama Arsenal nije bio tako očajan

epa08784462 Players of Arsenal come onto the pitch for the UEFA Europa League group B match between Arsenal London and Dundalk in London, Britain, 29 October 2020. EPA/Andy Rain

Nogometaši Arsenala odigrali su 0:0 na gostovanju kod Leedsa, novo je to razočarenje za navijače spomenutog kluba, koji ove sezone igra uglavnom slabo. Bilo je to još jedno takvo – slabo, neki će reći na Otoku očajno, izdanje londonske momčadi, koja teško zabija golove. Nekoć je Arsenal igrao vrlo efikasno, imali su jednu od najefikasnijih ekipa u Engleskoj, sada se očito sve promijenilo. Arsenal je posebno bio moćan u napadu kada je njihov napad predvodio legendarni francuski reprezentativni napadač Thierry Henry. Sve se, kako smo već spomenuli, promijenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je sezone Arsenal zabio tek devet golova u domaćem prvenstvu, što je za momčad kakva je Arsenal, momčad takve tradicije, zaista mizerno. Drugo je to najlošije otvaranje sezone Arsenala, naime, oni su u prvih devet kola samo jednom postigli manje od devet golova, a to je bilo u sezoni 1986/87. Dakle, prije 33 godine.

Igrači Arsenala tada su zabili samo šest golova u prvih devet kola, a sada imaju sličnih problema jer su postigli tek tri pogodaka više. Preostaje navijačima tek čekati hoće li Arteta uspjeti konačno probuditi svoje pospane napadače te hoće li njegova momčad početi zabijati golove, i što je najvažnije pobjeđivati. Vremena nema puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.