Vlada RH u dopisu Narod.hr-u tumači snimku rasprave Plenkovića i Mladog Jastreba

Foto: snimka zaslona

Večeras, u nedjelju 22.11.2020. godine u 19:23, na službenu adresu Narod.hr-a stigao je dopis sa službenog e-maila press službe hrvatske Vlade, potpisanog samo sa Služba za odnose s javnošću, u kojem objašnjavaju što se dogodilo u Vukovaru između premijera Andreja Plenkovića i Branka Borkovića – Mladog Jastreba te tumače snimku rasprave Plenkovića i Mladog Jastreba sa samog događaja.

Vukovar: Pogledajte kako je Plenkovićev protokol pokušao maknuti Mladog Jastreba 

Dogradonačelnica Vukovara, Ivana Mujkić, kao što smo i naveli u članku na koji reagiraju iz Vlade, rekla je da se na snimci vide protokoli Ministarstva i Vlade, dok je Plenković tumačio da je za to tko gdje stoji odgovoran protokol grada Vukovara.

Vladin dopis prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

slijedom članka na portalu narod.hr (https://narod.hr/hrvatska/vukovar-pogledajte-kako-je-plenkovicev-protokol-pokusao-maknuti-mladog-jastreba/amp), koji sadrži neistinite navode iz priloga emisije “Bujica”, šaljemo Vam sljedeću reakciju i pojašnjenje:

S obzirom na neistinite navode i manipulacije servirane u video prilogu emisije Bujica vezane uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, dužni smo reagirati kako bi hrvatska javnost dobila točne informacije.

Umirovljeni brigadir HV-a i posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković opravdano se požalio na raspored stajanja na početku programa pred vukovarskom bolnicom. No u prilogu Bujice svjesno se prešućuje da je u taj dio programa bio uključen protokol Grada Vukovara te da njih treba pitati zašto su gospodina Borkovića predvidjeli na nekom drugom mjestu od onog kojeg mu pripada. To je gospodinu Borkoviću kasnije i pojašnjeno od strane predsjednika Vlade, koji mu je i rekao da bude kraj njega i dr. Bosanac.

Zaista samo krajnje zlonamjerni akteri mogu iskonstruirati da bi predsjedniku Vlade bio problem da pored njega stoji Branko Borković – Mladi Jastreb. Kako bi uredništvo Bujice bilo u potpunosti informirano, naglašavamo i kako su se premijer Plenković i gospodin Borković odmah po završetku programa u Vukovaru 17. studenoga uputili u Ilok gdje su se sastali s ratnim zapovjednicima obrane Vukovara, a sutradan su bili zajedno i na obnovljenom Vodotornju, vukovarskom groblju i na Ovčari.

Toliko o ,,sukobima” i ,,nesuglasicama” koje se pokušava potencirati na najprizemniji način, zlorabeći obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Služba za odnose s javnošću

Niti u snimci rasprave Mladog Jastreba i Plenkovića, niti u tekstu na Narod.hr-u nitko nije iznio tezu o ,,sukobima” i ,,nesuglasicama”.

Što je Plenkovićev protokol zapravo imao za cilj u Vukovaru, staviti u fokus premijera ili posljednjeg zapovjednika obrane Vukovara i njegove suborce, a koje Mladi Jastreb i sam spominje u videu rasprave?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr