Prva HNL: Slaven Belupo ostao prvoligaš

Nogometaši Slaven Belupa ostali su u Prvoj HNL nakon što su u uzvratnom susretu doigravanja za popunu u Koprivnici pobijedili vinkovačku Cibaliju s 2-1. U prvoj utakmici u Vinkovcima bilo je 2-2, pa je koprivnička momčad i dalje prvoligaška s ukupnim omjerom 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo je uspio i 18. sezonu zaredom ostati prvoligaš, a svi pogoci su pali u prvom dijelu, dok je u nastavku Cibalia nastojala doći do izjednačenja i produžetka, no drugoplasirana momčad Druge HNL nije uspjela.

Cibalia je povela u 22. minuti fantastičnim udarcem Luke Muženjaka koji je s više od 30 metara pogodio same rašlje domaćih vrata. Slaven Belupo je izjednačio već nakon dvije minute kada je Ivan Fuštar iz voleja pogodio sami kut vinkovačkih vrata. U 36. minuti pobjednički zgoditak postigao je Matias Delić koji je natrčao na odbijenu loptu i pogodio za konačnih 2-1. U trećoj minuti sudačke nadoknade isključen je igrač gostiju Josip Milardović.

Iz Prve HNL je ispao Hrvatski dragovoljac, a vratio se NK Zagreb kao prvak Druge lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.