Prve dvije utakmice bit će ključne? Ovo je put Hrvatske prema polufinalu Europskog prvenstva!

Foto: fah

Kako se i očekivalo prvi protivnik hrvatske rukometne reprezentacije u drugoj fazi Europskog prvenstva bit će vrlo neugodni domaćin – Austrija. Naime, Austrija će u Beču imati veliku podršku svojih navijača, a može se očekivati da će biti i jako puno Hrvata. Možda ne koliko i u Grazu, u prvom krugu, no, nema sumnje, izabranici Line Červara imat će veliku podršku u utakmici, koja će se igrati ovog četvrtka, 16. siječnja. Radi se o utakmici koju Hrvatska mora dobiti ako želi u polufinale, iako su Austrijanci domaćini protivnici koji dolaze još su kvalitetniji, prije svega mislimo na Nijemce i Španjolce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi smatraju kako će Hrvatska protiv Austrijanaca, a onda odmah i Nijemaca, igrati svoje utakmice odluke, ako padnu Austrijanci i Nijemci gotovo je sigurno Hrvatska je u polufinalu, doduše, morati će se pobijediti i Češku. Po mnogima je od presudne važnosti da nam posljednja utakmica drugog kruga protiv jake Španjolske bude revijalnog karaktera, utakmica u kojoj će Červar moći odmarati igrače ili birati protivnika u polufinalu.

Osim Hrvatske i Bjelorusije u prvoj grupi drugog kruga biti će Austrija, Njemačka, Češka i Španjolska. Hrvatska je u prvoj dijelu slavila protiv Crne Gore (27-21), Bjelorusije (31-23) i Srbije (24-21). Izabranici Line Červara u drugu su fazu prenijeli maksimalna dva boda, to isto uspjelo je i Španjolcima te Austrijancima. Drugim riječima, barem kad gledamo bodove, Hrvati i Španjolci favoriti su za polufinale. Međutim, Njemačka je opasna, a Austriju se podcjenjuje.

Hrvatska se na prošlom velikom natjecanju ”opekla” protiv Brazila i izgubila (29-26) tako da će sada vjerojatno igrači biti daleko oprezniji. Naime, sve su momčadi zaslužile plasman u drugi krug i zaslužile su poštovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali ”Austrija je domaćin natjecanja, koja igra na krilima odličnog bombardera Bilyka (23) koji uz pomoć Webera (34) i Božovića (34) nemilo ‘buši’ protivničke mreže, Austrijanci će pokušati zagorčati život, barem na papiru i po tradiciji, jačim reprezentacijama. No, u drugi krug su prenijeli dva boda i imaju se pravo nadati iskoraku.

O Njemačkoj se ne treba puno pričati jer pa i oni koji rukomet prate samo za velika natjecanja vjerojatno vrlo dobro poznaju tu reprezentaciju. Na golu imaju jedan od jačih dvojaca na prvenstvu – Andreasa Wolffa (28) i veterana Johannesa Bittera (37), a u polju su tu sama velika imena. No, Fath (29) i Gensheimer (33) na ovom prvenstvu nisu ubojiti kao inače te bi ‘kauboji’ s dobrom partijom mogli srušiti Nijemce.

Tu je i Češka, na papiru najslabiji protivnik Hrvatske u drugom krugu. Veteran i vođa momčadi, Ondrej Zdrahala (36) ima problema s ozljedom pa još nije na maksimumu, a pitanje je i može li biti. Tu je i neugodno krilo Hrstka (29) iz Tatran Prešova, ali i mlada nada Pick Szegeda, Stanislav Kašparek (23). No, u drugom krugu nema slabih protivnika da se ne dogodi ‘slučaj Brazil’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda, šećer na kraju – Španjolska. Zvjezdana je to momčad – Maqueda (31), Dujshebaev (27), Aguinagalde (37), Fernandez (31), Sole (27) koji iza sebe imaju Pereza de Vargasa (29) Corralesa (28), a prema kladionicama su prvi favoriti za osvajanje Europskog prvenstva”, prenosi portal 24 sata.

Hrvatska nema imperativ polufinala, što je možda i dobro. Naime, hrvatska rukometna reprezentacija najbolje je igrala, bila najbolja i najopasnija, kad je dolazila iz drugog plana. Samo osvajanje turnira jamči direktan plasman na Olimpijske igre, a to će biti teška misija u ovakvoj konkurenciji.

Glede satnice utakmica hrvatske reprezentacije u drugom krugu gotovo je sigurno da će se ona određivati onako kako to odgovara domaćinu – Austriji. Kako smo već pisali poznati su datumi kada će Hrvatska igrati, dakle, u četvrtak (16. siječnja), subotu (18. siječnja), ponedjeljak (20. siječnja) i srijedu (22. siječnja). Nakon Graza sve se utakmice igraju u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.