Prvi čovjek svjetskog auto sporta kod Rimca: ‘Ostao sam impresioniran’

Foto: Automobili Rimac

Na Croatia rally, utrku Svjetskog reli prvenstva koja se ovog vikenda vozi u Hrvatskoj, u subotu je stigao i predsjednik Međunarodne automobilističke federacije Jean Todt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možda bi za to trebalo pitati ljude koji su od početka uključeni u organizaciju i provedbu relija, ali prema onom što sam čuo od sudionika utrke impresije su dobre i svi su zadovoljni. U Hrvatskoj smo dobili vrlo zahtjevno natjecanje, neizvjesnu utrku koja traži kreativnost momčadi i vozača. Vrijeme je odlično, borba na stazi je otvorena i prvi dojmovi su dobri, ali trebamo pričekati kraj utrke za konačnu ocjenu”, izjavio je Todt.

“Ove sezone u WRC kalendar vraćaju se neke legendarne reli utrke poput Grčke i Kenije, ali Hrvatska, uz Estoniju i novu utrku u Finskoj, dodatno obogaćuju Svjetsko prvenstvo i mislim da ćemo ove godine unatoč problemima koje donosi pandemija uživati u zanimljivoj sezoni. Hrvatska je u svijetu dosad bila poznata kao turistička zemlja, a odsad će biti i zemlja koja ugošćuje WRC. To je samo nova stepenica u povijesti auto utrka i dobar podsjetnik na prvi klub koji je osnovan prije 115 godina”, pišu Sportske novosti.

“Jako cijenim ljude koji su sposobni pomicati granice, a Mate Rimac je jedan od njih. Ostao sam impresioniran ubrzanjem koji postižu njegovi automobili, ali još više vizijom i strašću koja stoji iza svega što je učinio u samo 10-ak godina. Trebalo je imati petlju krenuti u razvoj električnog hipersportskog automobila kada su električni automobili bili tek egzotika, ali upoznao sam se i s njegovim planovima i budućim projektima, i takve stvari morate respektirati i podržati”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.