PSG mora prodati igrača u vrijednosti 60 milijuna eura da bi izbjegao kaznu

Foto: fah

Francuski nogometni prvak PSG mora u sljedeća dva tjedna prodati igrača u vrijednosti 60 milijuna eura kako bi zadovoljio pravilo Financijskog ‘fair-playa’ i izbjegao kaznu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je, zasada, pošteđen sankcija, ali će biti pod posebnom pažnjom zbog rekordnih transfera u kojima su prošlog ljeta dovedeni Neymar i Kylian Mbappe, za 222 milijuna, odnosno 180 milijuna eura odštete.

UEFA je prošlog rujna otvorila istragu zbog tih transfera.

“Financijski utjecaj transfera provedenih u ljeto 2017., uključujući i sljedeći prijelazni rok te zadovoljavanje načela nezaduživanja za sljedeću financijsku godinu, ostat će pod posebnom pažnjom i istragom u sljedećim tjednima”, stoji u UEFA-inom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je službeno zatvorila istragu nad PSG-om zaključivši da se neravnoteža između onoga što je klub potrošio i onoga što je zaradio, može svesti pod zajednički nazivnik “prihvatljivog odstupanja” za protekle tri financijske godine.

No, da bi zadržali tu ravnotežu u tekućoj financijskoj godini, koja završava 30. lipnja, vlasnici PSG-a će morati zaraditi 60 milijuna eura od prodaje igrača.

Za razliku od PSG-a, Olimpique Marseille nije uspio izbjeći kaznu te će morati platiti 100.000 eura, zbog blažeg kršenja pravila o uravnoteženoj bilanci, a Galatasaray i Maccabi Tel Aviv će morati “u nagodbu” kako bi zadovoljili uvjete Financijskog ‘fair-playa’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.