Putin: Blatter je pod pritiskom da Rusiji uzme SP!

epa04756517 Russian President Vladimir Putin greets the participants of the meeting of the Council for Interethnic Relations and the Council for the Russian Language at the Kremlin in Moscow, Russia, 19 May 2015. EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra kako se Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i njezin predsjednik Sepp Blatter nalaze pod velikim pritiskom kako bi Rusiji oduzeli organizaciju svjetskog prvenstva 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao što znamo FIFA u petak bira novog predsjednika i Blatter ima velike izglede za reizbor. No, Blatter je pod velikim pritiskom s ciljem da se Rusiji oduzme organizacija SP-a. Znamo njegovu poziciju, ali između Rusije i FIFA-e ne postoje neki posebni odnosi,” rekao je ruski predsjednik.

Putin ističe kako sport i politika moraju ostati odvojeni.

“Sport bi trebalo imati pozitivne efekte na politiku i morao bi služiti kao dijalog za pomirenje. Vjerujem da je to ispravan stav”, zaključio je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je izabrana za organizatora SP 2018. godine, kada je i Kataru dodijeljeno domaćinstvo World Cupa 2022.

Švicarska policija je u srijedu ujutro na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika FIFA-e u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.