Rađino igralište u Splitu: Dico, ovo je za vas

Foto: snimka zaslona

Hrvatski košarkaški savez izgradio je novo košarkaško igralište u sklopu sportskih terena splitske OŠ Ravne Njive – Neslanovac. Novo igralište nosi ime jednog od najvećih hrvatskih košarkaša u povijesti – Dine Rađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dico ovo je za vas, čuvajte ga, pazite ga, vaše je, nije školsko nije ničije nego je vaše, recite svima da ne lipe žvake, bacaju škovace, guštajte, rekao je stanovnik košarkaške Kuće slavnih Dino Rađa otvarajući igralište, piše HRT.

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković splitskom gradonačelniku Ivici Puljku uručio je loptu s potpisima svih hrvatskih reprezentativaca. Gradonačelnik je pokazao da se odlično snalazi s loptom u rukama.

– Zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu ovo je njihova donacija djeci grada Splita i građanima grada Splita, a mi ćemo kao grad se truditi da ovakvih igrališta ima još više, a posebno nam je drago šta je ime terena posvećeno jednom od najvećih hrvatskih sportaša gospodinu Dinu Rađi, rekao je gradonačelnik Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani se pozivaju da idućega tjedna dođu u Spaladium arenu i podrže reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiu.

– Sigurno da imamo želju plasirati se na Olimpijadu u Tokiju. Dat ćemo sve od sebe, očekivanja su da u svakoj utakmici budemo najbolji mogući, pa ćemo vidjet gdje će nas to odvest, rekao je Veljko Mršić, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

Sportska dvorana ove škole nosi ime Dražena Petrovića pa su vijenac pod Draženovom slikom postavili njegovi suigrači i prijatelji Stojko Vranković i Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.