Radoševiću 15 minuta u pobjedi Napolija, Jelavić na klupi protiv Uniteda

Pobjednik talijanskog nogometnog Kupa Napoli rutinski je odradio dvoboj 36. kola Serie A pobijedivši na San Paolu Cagliari 3-0, a posljednjih 15 minuta za domaći sastav odigrao je hrvatski nogometaš Josip Radošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Napoli zabili su Dries Mertens (33-11m), Goran Pandev (43) i Blerim Džemaili (57). Pobjeda Napolija je mogla biti i uvjerljivija no Marek Hamšek je u 56. minuti promašio jedanaesterac. Osim što je postigao pogodak Pandev je izborio i dva jedanaesterca, te isključenje gostujućeg vratara Marca Silvestrija.

U drugom večernjem dvoboju Sassuolo je u Firenzi pobijedio Fiorentinu 4-3 osvojivši tri važna boda u borbi za prvoligaški spas. Gosti su nakon prvog poluvremena vodili 3-0, imali su i vodstvo 4-1, no na koncu su jedva spasili pobjedu. Junak utakmice bio je Domenico Berardi koji je upisao hat trick (23-11m, 33, 42), a gol za Sasuollo zabio je i Nicola Sansone (64), dok su strijelci za ‘viole’ bili Gonzalo Rodriguez (57-11m), Giuseppe Rossi (72) i Juan Guillermo Cuadrado (75).

Pobjedom u Firenzi Sassuolo je pobjegao iz zone ispadanja i sada je na 16. mjestu sa 31 bodom, dva više od zone ispadanja. Posljednje tri pozicije koje vode u niži rang natjecanja drže Bologna (29), Catania (26) i Livorno (25).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je i prije posljednja dva kola osigurao naslov prvaka, Roma je druga, dok Napoli čvrsto drži treću poziciju.

U odgođenom susretu 34. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Hull City 3-1.
Golove za United zabili su mladi 19-godišnji James Wilson (31, 61) i Robin van Persie (87), dok je strijelac za goste bio Matty Fryatt (63). Hrvatski napadač Nikica Jelavić nije ulazio u momčad Hulla.

Posljednjih 20 minuta za ‘Crvene vragove’ odigrao je i Ryan Giggs koji do konca sezone vodi momčad nakon što je David Moyes dobio otkaz. Bio je to Giggsov oproštaj od Old Trafforda jer na koncu ove sezone po svemu sudeći zavrašava igračku karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je na rasporedu i odgođeni susret Manchester Cityja i Aston Villa, a u nedjelju su na rasporedu susreti posljednjeg kola. Manchester City u zadnjem kolu dočekuje West Ham, a Liverpool na svom stadionu igra protiv Newcastlea. City će osvojiti naslov prvaka ukoliko u dvije utakmice osvoji barem četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.