Rafael Nadal i o Novaku Đokoviću: ‘Gdje je tu granica?’

epa08736139 Winner Rafael Nadal of Spain (R) and runner-up Novak Djokovic of Serbia pose with their trophies after their men’s final match during the French Open tennis tournament at Roland ​Garros in Paris, France, 11 October 2020. EPA/YOAN VALAT

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Rafael Nadal, na neki način kritizirao je i trenutačno prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji je, kako smo već pisali, pokušao ishoditi kod australskih vlasti ublažavanje karantene u kojoj su smješteni tenisači uoči prvog Grand Slam turnira sezone, a po dolasku u Australiju. Između vodećih tenisača pojavile su se napetosti nakon što je Đoković odlučio osnovati na neki način paralelni Savjet igrača. Zahtjeve Novaka Đokovića australske su vlasti glatko odbile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Ovdje se svatko trudi postići maksimalan mogući učinak u okviru naših mogućnosti Ono što se događa je da neki moraju napraviti javno, a drugi to rade na privatni način, bez potrebe da objavljuju sve što radimo”, rekao je Nadal za “ESPN Argentina”, nakon čega je spomenuo i odluku Novaka Đokovića da pošalje popis zahtjeva direktoru Australian Opena i Teniskog saveza Australije kako bi se poboljšali uvjeti tenisača.

”Nemamo potrebu propagirati pozive koje upućujemo tako da stvari idu najbolje moguće za one koji su u nepovoljnom položaju. Ove demonstracije izgledaju kao jasna referenca na akciju koju je Đoković izveo uputivši pismo direktoru Teniskog saveza Australije, s nizom zahtjeva kako bi se pokušalo izjednačiti uvjeti igrača koji su ograničeni jer su bili u kontaktu s ljudima pozitivnim na koronavirus”, kazao je Nadal.

Nadal se osvrnuo i na odnos australske javnosti prema tenisačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ove tvrdnje su mnogi australijski građani vidjeli kao nedostatak poštovanja prema strogim sanitarnim mjerama koje su omogućile da se smanji stopa smrtnosti od koronavirusa na gotovo nulu. Đoković je svoj stav pokušao razjasniti drugom izjavom koju je objavio na svojim društvenim mrežama”, objasnio je Nadal.

Nadal je ljut na tenisače iz Melbournea jer tvrdi kako neki od njih imaju bolje uvjete od njega tijekom priprema za Australian Open.

”Ne znam kakva je to priča o jednakosti, nisam vidio da se oni žale na uvjete koje mi imamo. Sad bi valjda trebalo da svi ostanemo bez treninga? Razumljivo je, znam zašto se ljudi žale. Ali neki igrači u Melbourneu imaju bolje uvjete nego mi u Adelaideu. Tamo ima i većih soba, gdje se mogu napraviti i bolji treninzi, mogu se pripremati s trenerima. Gdje je tu granica? Stvar je etike, svatko ima mišljenje o većini hotelskih soba”, zaključio je Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.