Rakitić jasan kad je Hrvatska u pitanju: Ne diraj mi moje, prvo sam uzeo hrvatsku zastavu

ivan rakitić
Foto: Snimka zaslona

Ivan Rakitić nakon osvajanja Europske lige bio je sretan što vidi hrvatske novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada kažem da nitko ne želi Europsku ligu kao mi, to nije zato što si je neki pametnjaković u klubu umislio da je tako, nego Sevilla ima poseban osjećaj za ovo natjecanje. Kad vidimo naš put – PSV, Fenerbahče, Manchester United, Juventus i Roma u finalu – to više nalikuje na Ligu prvaka nego na Europsku ligu. I sve smo te stepenice prošli u dobrom i moćnom stilu. Zaslužili smo pobjedu jer bili smo pravi, nema druge nego čestitati cijeloj momčadi, klubu i navijačima. To je nevjerojatno, bila je teška sezona, završiti na ovaj način je fantastično, treba zapaliti cijeli grad jer ovaj trofej je više nego zaslužen”, rekao je, piše dnevnik.gol.hr

Trener je za vas kazao da niste ni Španjolac, a ni Hrvat.

“Pa, dobro, više od dvanaest godina igram u Španjolskoj, a što sam prvo napravio kad smo osvojili? Uzeo sam našu hrvatsku zastavu. Ljubav koju imam prema Španjolskoj, Andaluziji i posebno Sevilli je sasvim jasna, ali na kraju dana moje je moje i ne diraj mi moje. Posebna je moja ljubav prema Španjolskoj i Sevilli, ali to neće nikad promijeniti činjenicu da se osjećam kao Hrvat, i da se moje kćeri, pa i supruga, osjećaju kao Hrvatice.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kum doveo navijače iz Splita

Imali ste veliku podršku navijača iz Hrvatske.

“Bilo ih je iz Splita, mislim, 45. Vidjelo se da je sve gorjelo gdje su oni bili, ali srećom, moj kum Marko Bralić sve je imao pod kontrolom. Zahvaljujem Keti jer on je jedna od najboljih osoba koju sam imao čast upoznati u svojem životu. On je moj vjenčani kum i vodio je sve u Budimpeštu. Hvala im što su došli i što su bili uz mene. Vidjelo se da mi Hrvati dižemo europske titule.”

Tko vam je dao zastavu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Keto. Odmah sam ga zapazio, ne znam kako, među milijun ljudi vidio sam njega i išao po naš barjak.”

Dolazite li u Rotterdam podržati hrvatsku reprezentaciju u Ligi nacija?

“Ne znam, prije svega vidjet ćemo hoće li me pozvati… Kad počne odmor, a imamo još jedno prvenstveno kolo, ići ću se odmoriti. Naravno da ću navijati gdje god bio, naravno da ću biti uz naše Vatrene.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate li kakvu poruku za hrvatske reprezentativce uoči Rotterdama i polufinala Lige nacija s Nizozemskom?

“Prije svega čestitam im na svemu što su napravili za Hrvatsku posljednjih godina. Navijat ću za njih, to je sasvim jasno. Uvjeren sam da imamo veliku priliku uzeti tu titulu, dajem podršku igračima, izborniku i cijelom stožeru. Uvjeren sam da ćemo biti pravi, da imamo šansu osvojiti Ligu nacija”, poručio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.