Rakitić: ‘Navijam za Kovačića, ali sutra ne treba imati svoj dan’

Foto: snimka zaslona

Samo za gledatelje Dnevnika HTV-a iz svog doma u Sevilli javio se Ivan Rakitić kojeg sutra očekuje susret s Chelseajem u Ligi prvaka. Bivši hrvatski reprezentativac Mirni Zidarić je otkrio kako se osjeća nakon povratka u svoj omiljeni klub, tko je veći Messi ili Maradona, ali i kako se nosi s problemima koje nosi pandemija koronavirusne bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jako sam sretan, sve je pozitivno, sve ide svojim putem kako treba. Osjećam se fantastično, sretan sam i što je najbitnije uživam u nogometu. Iz utakmice u utakmicu sve je bolje i bolje. Idemo napasti sve što je moguće.

Prije tjedan dana zabio je najbrži gol za Sevillu u slavlju protiv Krasnodara kojim su izborili osminu finala čime je potvrdio kako se sjajno našao u povratničkoj misiji u klub u kojem ima kraljevski status. Bio mu je to treći pogodak od kada se vratio iz Barcelone, a drugi u Ligi prvaka.

– Taj gol… vidi se da se osjećam dobro, tako samo možeš zabiti kad imaš puno samopouzdanja, kad si sretan i zadovoljan. Presretan sam što sam mogao u tom smislu pomoći momčadi u utakmici. Ako želiš igrati na najvećem nivou moraš se osjećati dobro i voljeno da bude sve kako treba. Želim tako i nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra im u borbi za prvo mjesto u skupini stiže Chelsea.

– Igramo protiv jedne fantastične momčadi, bit će sigurno jako teško. Da nam je netko rekao da ćemo se nakon četiri utakmice već plasirati u osminu finala Lige prvaka i da ćemo se u petoj utakmici boriti protiv Chelseaja za prvo mjesto, svi bi rekli: Fantastično, može kako da ne. Prije svega želimo uživati. Igrati protiv Chelseaja, jedne od najboljih momčadi u Europi koja se nevjerojatno pojačala ovo ljeto, i uživati. Igramo doma, nažalost, neće biti publike, ali će nas svi od doma pratiti. Tu veliku utakmicu, veliku borbu za tri boda koji bi za nas bili veliki iskorak.

Član Chelsea je i Mateo Kovačić koji je konačno u reprezentaciji proigrao na način koji se dugo čekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Razumijem Matea, bio sam i ja u takvoj situaciji. Za mene je Mateo fantastičan igrač. Treba mu dati vremena i nije slučajno što je proradio protiv Portugala. I nije to samo zato što je zabio dva gola. Ima nešto što mi drugi nemamo, ima moć da može preuzeti ritam igre, ritam svoje momčadi. Nadam se da ćemo svi uživati u još puno velikih utakmica od Matea i ne zato što je zabio dva komada, nego jer je fantastičan igrač. Svi bi mi voljeli imati Matea u svojoj momčadi tako da njemu uvijek sve najbolje, ali baš sutra ne mora biti, ako se sutra ne osjeća dobro još i bolje. Ali za vikend neka opet nastavi jer sam veliki navijač Matea i želim mu sve najbolje.

Kako je bilo igrati u Barceloni uz Lionela Messija?

– Ja sam stvarno u tih šest godina uživao igrati uz Messija, imao sam fantastičan odnos s njime. Odigrali smo preko 300 zajedničkih utakmica, borili smo se za sve i osvojili sve zajedno. Uvjeren sam da je moglo toga biti i više. Bila mi je čast boriti se uz njega. Tim igračima treba dati poseban tretman, ne zato što to traže, već su to zaslužili. Za mene je jedna od najvećih svih vremena. To je sasvim jasno. Što će biti na kraju i što se dešava sad u Barceloni, ne znam jer nisam tamo. Borim se za svoju Sevillu. Messiju i Barceloni uvijek želim sve najbolje i uvijek će biti u mojem srcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mlad i Rakitić je osjetio moć bezvremenske nogometne čarolije nedavno preminulog Maradone.

– Malo sam mlad i nisam imao sreću da ga gledam i pratim. Općenito u cijelom svijetu imaš malo ljudi koji su sposobni da učine jedno. Svi smo znali tu kvalitetu i talent koji je imao na travnjaku, kad uzme loptu. Bio je sposoban sve te generacije, od mojeg oca, mojeg pokojnog djeda, spojiti. Svi koji smo nešto posebno napravili s loptom rekli bi jedan drugom: Zar misliš da si Maradona? Znao je privući tu pažnju. On nije igrao nogomet, on je uživao u tome i to je uspio prenijeti cijelom svijetu. Kad je bio u Sevilli, svi su znali kako je lijepo igrati nogomet s njim. Neki show, nešto skroz drugo, kao da nije bio nogomet. To je uspio Diego. Svi koji obožavamo nogomet smo jako tužni, otišao je dio nas i svi smo svjesni da Maradona neće biti među nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.