Rakitić Nijemcima otkrio Kalinićevu ulogu u dolasku na Poljud

Foto: fah

Nekoliko sati prije senzacionalne pobjede Hajduka na Maksimiru, Ivan Rakitić obratio se poznatom njemačkom portalu Transfermarkt i odgovorio na pitanja o dolasku u Hajduk, trofejnoj karijeri i planovima o budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo su se dotakli Rakitićevog dolaska u Hajduk čime je po prvi puta zaigrao u hrvatskom klupskom nogometu, a velike zasluge pridao je upravo donedavnom sportskom direktoru Hajduka, Nikoli Kaliniću:

“On je bio sportski direktor Hajduka i moj je prijatelj. Počeo je bombardirati moj telefon. Također, moj najbolji prijatelj je iz Splita. Godinama mi govori da ako želim učiniti nešto dobro za njega, neka dođem u Hajduk.

U početku je sve bila šala, ali je postajala sve konkretnija. Prije nekoliko mjeseci i godina ovo nikad ne bih očekivao. To zapravo nije bilo planirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sklopile su se različite okolnosti i kao obitelj smo odlučili da je možda to ono što je nedostajalo u mojoj karijeri. Osjećao sam i da želim nešto vratiti Hrvatskoj. To nije bila odluka protiv Al-Shababa ili Saudijske Arabije.”

“Ne želim govoriti da se moja karijera bliži kraju”

Bivši hrvatski reprezentativac koji je u 36. godini života ne razmišlja o završetku igračke karijere, a nije ni isključio mogućnost nastavka karijere poslije Hajduka:

“Ne želim govoriti o tome da se moja karijera polako bliži kraju. Ali dokle god osjećam leptiriće u trbuhu, zdrav sam i mogu držati korak što se tiče kondicije, definitivno želim nastaviti. Vidjet ćemo hoće li to biti još jedna, dvije, tri ili pet godina.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Transfermarkt portal poznat po svojim valuacijama igrača, dotakli su se i Rakitićeve najviše tržišne vrijednosti na jesen 2018. od 70 mlijuna eura:

“Sve u svemu, bilo je to sjajno vrijeme za mene. Možda sam tada zapravo igrao svoj najbolji nogomet. Bilo je Svjetsko prvenstvo, pompa u medijima, baš sve oko toga. Ali različiti čimbenici igraju ulogu u takvoj procjeni.”

“Također mogu razumjeti da imate veću tržišnu vrijednost u Barçi nego u Sevilli ili nekoj drugoj momčadi. Ono što mi je oduvijek bilo najvažnije je da mogu jednostavno biti ja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“San svakog igrača je igrati u Ligi prvaka”

Njemački portal je istaknuo kako mu nedostaju samo tri utakmice da dostigne 100 nastupa u Ligi prvaka, a veznjak Hajduka na to je rekao:

“Nadam se! To bi značilo i da sam s Hajdukom postao prvak. Složio bih se s tim. Ozbiljno: Bilo bi prirodno doći do ove oznake. Da mi je netko prije prve utakmice Lige prvaka rekao da ću se toliko približiti ovoj brojci, mislio bih da je lud. San svakog igrača je igrati u Ligi prvaka. Čak mi je dopušteno da ga osvojim i zabijem gol u finalu”, piše gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.