Rakitić opet u najboljoj momčadi Primere

Foto: fah

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, vezni igrač europskog prvaka Barcelone, izabran je u najbolju momčad španjolskog prvenstva u protekloj sezoni, odlučila je Udruga profesionalnih nogometnih klubova (LFP), krovna organizacija Prve i Druge španjolske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je prošlo ljeto došao iz Seville, a ove sezone je za Barcelonu odigrao 51 utakmicu i postigao osam pogodaka.

“Vezni igrač Barcelone je odigrao veliku sezonu u svojoj prvoj godini u klubu. Preuzeo je odgovornost i organizirao igru prvaka”, navedeno je na internetskoj stranici LFP-a.

Rakitić je i prethodne sezone, kao kapetan Seville, bio uvršten u najbolju momčad prvenstva. Uz to je bio dobio i nagradu za “poštenu igru”, te je uz pobjednika Andresa Iniestu i Kokea iz madridskog Atletica bio u izboru za najboljeg ofenzivnog veznog igrača lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među jedanaest idealnih u protekloj sezoni uvrštena su još petorica igrača Barcelone, koja je ove godine osvojila i prvenstvo i kup – napadač Lionel Messi, desni bočni Dani Alves, lijevi bočni Jordi Alba, stoper Gerard Pique te vratar Claudio Bravo.

Najveći rival Real Madrid ima dvojicu, napadača Cristiana Ronalda te ofenzivnog veznog Jamesa Rodrigueza, dok je Atletico Madrid dobio priznanje u obliku izbora svog napadača Antoinea Griezmanna. U najboljoj postavi još su i vezni igrač Seville Grzegorz Krychowiak te branič Valencije Nicolas Otamendi.

Najbolji trener je Luis Enrique iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.