Raspada li se velika momčad Dinama? Majer na odlasku poručio: ‘Ne žalim ni za čim’

Foto: fah

Raspada li se velika momčad Dinama, koja je prošle sezone stigla do četvrtfinala Europske lige te je na tom putu izbacila veliki Tottenham, momčad koju je vodio Jose Mourinho i koja je ne tako davno igrala finale Lige prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je sinoć ispao u play offu Lige prvaka, na Maksimiru su protiv moldavskog Sheriffa odigrali tek 0:0, dok su u prvom susretu izgubili 3:0. Modri su igrali daleko bolje nego u Moldaviji prošlog tjedna, promašili su nekoliko prilka, postigli čak i gol koji zbog zaleđa nije priznat, no nije to bio Dinamo kakvog smo gledali prošle sezone.

Iz Dinama najbolji nogometaši, najveće zvijezde te gospodari sredine terena, polako odlaze, pa tako odlazi i Lovro Majer i to ne u Real, Tottenham, Inter ili Chelsea već u francuski Rennes za petnaest milijuna eura. Iako je to peti najskuplji igrač Dinama svih vremena dojam je kako Majer, koga su mnogi proglasili za nasljednika Danija Olma u Dinamu, vrijedi više. Skuplji od njega, kad su u pitanju Dinamovci, su Marko Pjaca, Dani Olmo, Luka Modrić te Joško Gvardiol.

Majer o odlasku u Rennes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je to idealan klub kao sljedeća stepenica. Vide me kao veliko pojačanje i odgovara mi njihova igra. Imaju sjajan kamp, mnogo rade s igračima i puno ih prodaju. Na kraju krajeva, sve su lige teške i sve će ovisiti o meni i nikome drugome”, kazao je Majer nakon jedne epizode protiv Sheriffa koja je mogla i bolje završiti. Ipak je Sheriff debitant u Ligi prvaka.

“Emotivno je jer mi je ovo zadnja utakmica, ali tek sad kako je završila utakmica, počinjem osjećati te neke emocije, dosad sam još bio fokusiran na utakmicu. Završio sam sa stotom utakmicom za Dinamo. Bile su ovo tri jako lijepe godine, bilo je i teških trenutaka, ali to je normalno, oni te izgrade kao osobu i igrača. Bilo je i puno toga lijepog. Ne žalim ni za čim i sretan sam”, poručio je na rastanku hrvatski reprezentativac, koji je prije tri godine stigao iz Lokomotive u Dinamo za dva i pol milijuna eura. Njegov nasljednik u Dinamu bit će Luka Ivanušec, pitanje je koliko će i on dugo ostati na Maksimiru.

Za kraj, naravno, Majer se osvrnuo i na nedovoljni remi protiv Sheriffa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu reći da smo nezadovoljni kad imaš ovakav rezultat iz prve utakmice… Nije lako igrati, mislim da smo dobro ušli u utakmicu, odigrali smo dosta borbeno, ali kad ganjaš ovakav rezultat na ovakvom natjecanju, moraju ti se poklopiti neke stvari, a sada nam se to nije dogodilo i nažalost ispalo je ovako.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.