‘Rat’ Reala i PSG-a oko Mbappea: ‘Rekli smo im ne, iskazali su manjak poštovanja…’

epa06888419 France player Kylian Mbappe in action during a training session held in Moscow, Russia, 14 July 2018. France will face Croatia in FIFA World Cup 2018 final on 15 July 2018 in Moscow. EPA/PETER POWELL

Očekuje se da bi u posljednjim danima, možda i satima, ljetnog prijelaznog roka mogao biti realiziran jedan od većih transfera ovog ljeta, ako se složimo da je odlazak Lionela Messija iz Barcelone te prelazak u PSG najveća transfer bomba. Ipak, složeniji posao bio bi odlazak francuskog reprezentativca Kyliana Mbappea iz PSG-a u Real, koji je inače do grla u dugovima, ali kontroverzni predsjednik spomenutog kluba, Florentino Perez, previše se time ne zamara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG ne želi izgubiti Mbappea, iako je Mbappe nezadovoljan na Parku Prinčeva te ga mnogi smatraju remetilačkim čimbenikom u svlačionici. Mbappe želi otići u Real, koji je navodno PSG-u poslao ponudu, a koju je super bogati vlasnik kluba glatko odbio.

Na Parku Prinčeva su odlučili prekinuti šutnju te je pred novinare stao sportski direktor Leonardo te je otkrio što se događalo posljednjih dvadesetak sati:

“Pozicija PSG-a je uvijek bila zadržati Mbappea, produljenje ugovora s njim. Real je poslao ponudu koja nije dovoljna jer dio tog iznosa moramo platiti Monacu, a spominje se 35 milijuna eura. Neću potvrditi cifre ali bili smo blizu 160 milijuna. To je manje nego što smo ga platili (180 milijuna) i to je manjak poštovanja”, rekao je Leonardo te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo projekt za Mbappea i nećemo ga promijeniti za jedan tjedan. Ako ode ili ostane bit će pod našim uvjetima. Ako želi ići, prodat ćemo ga, ali pod našim uvjetima. Kao i bilo kojeg igrača.

Rekli smo ‘ne’ Realu. I nismo dobili novu ponudu iz Madrida. Ne želimo da ode, to nismo ni zamislili i dali smo mu ponudu za obnovu ugovora. Dao nam je svoju riječ da nikad neće napustiti PSG kao slobodan igrač, ali čini se da je na kraju to strategija. Znamo da u Madridu nemaju novca, da su dužni!

Nemamo planove za nove razgovore s Realom oko Mbappea. Krajnji rok je 31. kolovoz u ponoć. Tako je u prijelaznom roku. Zadržat ćemo ga i produžit. Nećemo ga pustiti za manje nego što smo ga platili.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li Mbappe zatražio da ga se proda uslijedio je odgovor…

“Zar vam se to ne čini? Zašto bi onda Real slao ponudu ako nam nije rekao da želi otići? To su zanimljive stvari i tako ostaje. To nije ni važno, ali ne želim da ode.”

Prokomentirao je ponašanje francuske zvijezde u posljednje vrijeme.

“Iskreno nismo zadovoljni. Ali nitko i ništa nam neće oduzeti sad koji želimo realizirati. Ima godinu ugovora i ponudu koja nije dovoljno. To svi znaju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonardo je na kraju žestoko kritizirao Real, reko je kako su pokazali manjak poštovanja, da nisu bili korektni, da su radili nedozvoljene stvari te da je neprihvatljivo poslati ponudu koja nije dovoljna… Ukratko, Leonardo je, uvjetno rečeno, najavio “rat” za najboljeg mladog igrača svijeta te je sigurno je kako Florentino Perez i Real Madrid neće ostati dužni pariškom klubu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.