Reakcije nakon divljanja u Jazinama: ‘Neka me netko krivo ne shvati, ali navijači su išli prsima na bajunetu’

Foto: fah

U subotu se u kultnim zadarskim Jazinama igrala utakmica 21. kola HT Premijer lige, domaći Zadar ugostio je riječko Škrljevo. Nažalost, sportski događaj pao je u drugi plan s obzirom na sve što je uslijedilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon 11 godine trebao je to biti slavodobitni trenutak i veliki povratak Zadra u Jazine, no, pretvorio se u pravu noćnu moru prepunu nasilja, navijačkog divljanja te sukob Tornada i policije. Sama je utakmica prekinuta na pola sata koliko je bilo potrebno da policija isprazni istočnu tribinu na kojoj je bilo oko 350 pristalica Tornada.

Trener domaće momčadi, Ante Nazor, komentirao je navijačko divljanje u Jazinama te prekid utakmice, tvrdi kako je zaista sve to bilo ružno pratiti te da je zato donio odluku o povlačenju momčadi u svlačionicu: ”Odveo sam ih dok se sve ne raščisti, vezano uz postupke represivnog aparata, da se rasprši dim i da se razmisli o mogućim sankcijama”, rekao je Ante Nazor, komentirajući navijačko nasilje u Jazinama.

Do prekida je došlo nakon samo 11 sekundi zbog bakljade navijača te bacanja papira na parket, trener domaće momčadi dao je svoje mišljenje o incidentu u Jazinama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo sportaši i morali smo se vratiti. Na pitanje je li odlazak bio u neku ruku podrška navijačima, onda mogu kazati da je to bio naš odgovor na sve, jer, karikiram, da me netko ne bi krivo shvatio, išli su prsima na bajunetu”, kazao je Nazor.

Nakon što je utakmica nastavljena uspješno je i završena, Zadar je ostvario pobjedu u svojim Jazinama.

“Bila je posebna emocija igrati u Jazinama i sigurno da nam je trebao dodatni impuls nakon povratka na parket nakon što smo se povukli s terena. Igračima skidam kapu jer su imali fokus i koncentraciju na igru, jer ispred sebe smo imali momčad koja je nadomak jednog europskog trofeja”, kazao je Nazor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nerede u Jazinama komentirao je i Damir Rajković, trener Škrljeva:

“Žao mi je zbog ekscesa koji nije primjeren sportskim terenima jer smo očekivali dobru atmosferu i zato je ostala gorčina”, poručio je Rajković, dok se iskusni košarkaš Zadra, bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, Luka Žorić, sjetio i nekih navodno gorih iskustava od prekida sinoćnje utakmice u Jazinama.

“Odigrali smo muški u obrani, od toga je krenulo sve dobro, otišli smo na dvadeset plus i onda spustili nogu s gasa, a moglo je biti više da nam je trebalo. Mi smo mislima već u utakmici protiv MZT-a! Ja sam sportaš i ne mogu komentirati takve stvari vezane uz događanja i bilo bi suludo govoriti o tome. U životu sam doživio, istina, dosta toga, u jednom prigodi suparnik nije došao na osmu utakmicu u doigravanju’‘, izjavio je Žorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.