Reakcije nakon plasmana košarkaša na Eurobasket: ‘Sad nam je prilika’

epa08851737 Jan Pantzar (C) of Sweden in action against Croatian players Pavle Marcinkovic (R) and Roko Rogic (L) during the FIBA Eurobasket 2022 qualification basketball match between Sweden and Croatia at Sinan Erdem Arena in Istanbul, Turkey, 29 November 2020. EPA/ERDEM SAHIN

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u nedjelju u Istanbulu na kvalifikacijskom turniru za EuroBasket 2022. protiv Švedske slavila sa 87-72 (48-31).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stvarno smo sretni. Izborili smo pobjedu protiv Švedske koja je dobra momčad i koja igra dobru košarku. Imamo dobru uniju, uživamo igrajući zajedno, od početka to ponavljamo kao papagaji i na tome gradimo uspjeh koje smo ostvarili. Nakon prošlih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvno gdje se nismo plasirali, išli smo korak po korak. Nismo mogli očekivati 4:0 nakon četiri utakmice. Potajno smo se nadali, iako nije bilo realno u nekim prognozama. Čestitam još jednom svim dečkima i ljudima iz stručnog stožera i saveza na plasmanu na Euro. Jedan smo mali koračić od prvog mjesta, ali neće biti lako. Preostaju nam utakmice protiv Nizozemske i Turske i neće biti lako, ali zbog ove situacije i Covida teško je bilo što prognozirati. Idemo sada u ova tri mjeseca, želim svim igračima puno sreće u njihovim klubovima i da u drugom mjesecu nastavimo gdje smo stali”, rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Veljko Mršić.

“Bez obzira koliko ova pobjeda izgleda lagana, svatko tko gleda hrvatsku košarku zadnjih 30 godina zna da nema lakih pobjeda, da smo gubili od puno lošijih protivnika s jačim sastavom na papiru. Moramo biti iskreni i reći da smo u prošlom ciklusu onako ifrustrirali ljude i narušili reputaciju. Svaka ovakva utakmica će pomoći povratku te reputacije i povjerenja”, rekao je kapetan Roko Ukić.

“Najbitniji je plasman na Eurobasket. Da se ja nisam istaknuo, to bi napravio netko drugi. Moje je bilo da iskoristim priliku. U prošloj je to bio Miro, sada ja. Ovo je bio jedan veliki izazov i super je da smo matematički riješili pitanje plasmana”, ističe Pavle Marčinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.