Real Madrid bez komentara o istrazi USKOK-a

Španjolski nogometni klub Real Madrid odbio je u ponedjeljak reći jesu li od hrvatskih istražitelja dobili upit vezan za prelazak Matea Kovačića iz milanskog Intera u kojem su posredovali agenti Mario Mamić i Nikky Vuksan obuhvaćeni istragom u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski nogometni klub Real Madrid odbio je reći jesu li od hrvatskih istražitelja dobili upit vezan za prelazak Matea Kovačića iz milanskog Intera u kojem su posredovali agenti Mario Mamić i Nikky Vuksan obuhvaćeni istragom u Hrvatskoj.

“To je privatna stvar nogometaša u koju klub ne ulazi te takve stvari ne objavljujemo“, rekla je Hini glasnogovornica kluba Marta Santisteban, napomenuvši da obavijesti stavljaju na svoju internetsku stranicu. “No, ovu informaciju ne bismo objavili”, dodala je.

Jutarnji list je u nedjelju pisao da hrvatski Ured za istraživanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) istražuje tvrtku Rasport Management registriranu u Švicarskoj za koju su radili agenti Mario Mamić i Nikky Vuksan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih dvojica su 19. kolovoza u ulozi Kovačićevih zastupnika prisustvovala potpisivanju ugovora 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca s madridskim klubom na stadionu Santiago Bernabéu.

Uskok istražuje je li u transferima Kovačića iz Dinama u Inter, a zatim iz Intera u Real Madrid bilo nepravilnosti, odnosno jesu li agenti preko ugovora s nogometašem nezakonito izvlačili novce iz zagrebačkog kluba, tvrdi Jutarnji list.

“O predmetima u kojima je istraga u tijeku, sukladno zakonskim odredbama, ne dajemo informacije“, napisao je u e-mailu Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mamić i Nikky Vuksan nisu bili dostupni za komentar. Prilikom svečanosti potpisivanja ugovora u Madridu Vuksan je rekao da ne daje izjave hrvatskim medijima te je odbio ostaviti kontakt. On se u istrazi, prema pisanju Jutarnjeg lista, nalazi u svojstvu svjedoka te su mu pretraženi ured i dom.

U nedjelju su španjolski sportski listovi Marca i AS prenijeli tekst španjolske agencije EFE iz Zagreba u kojem se, pozivajući na Jutarnji list, kaže kako Uskok istražuje sve transfere Dinamovih igrača u posljednjih deset godina. Također podsjeća na uhićenje izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića, njegovog sina Maria Mamića te izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića.

“Istraga predsjednika Dinama utječe na Kovačića“, naslov je teksta u Marci uz nadnaslov „Prelazak u Real Madrid, pod sumnjom“. List AS u svom naslovu ističe da bi “istraga mogla utjecati na Kovačića“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako se osjeća hrvatski reprezentativac u Real Madridu kažu da je to privatna stvar igrača. Isto vrijedi i za Luku Modrića, čiji su zastupnici prema pisanju hrvatskih medija također bili Mamić i Vuksan i koji je svjedočio u Uskoku vezano za svoje transfere.

“Teško mi je reći utječu li medijski napisi i istrage na njih. To nisam primijetio prilikom reprezentativnog okupljanja“, rekao je Hini hrvatski izbornik Ante Čačić.

U subotu je gledao utakmicu Real Madrida i Barcelone u kojoj je Modrić odigrao svih 90 minuta, a Kovačić ostao na klupi.

Obojica su posljednji put bila s reprezentacijom na Malti 13.listopada gdje je Hrvatska slavila s 1-0. Modrić je prije tjedan dana bio oslobođen prijateljske utakmice protiv Rusije, a Kovačić je u Rijeci igrao za mladu reprezentaciju koja je s 2-3 poražena od vršnjaka iz Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio je dobar“, jedan je od komentara u Španjolskoj.

Kovačić i Modrić nalaze se na popisu igrača za gostujuću utakmicu Lige prvaka u srijedu protiv Šahtara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.