Real mijenja trenera: Zidane odlazi, Allegri dolazi…

Foto: fah

Francuski trener, Zinedine Zidane, odlučio je ovog ljeta napustiti klupu Reala, čeka se tek službena potvrda i to već u nekoliko sati. Zidane navodno želi preuzeti klupu francuske reprezentacije, s kojom je kao igrač 1998. godine na Svjetskom prvenstvu osvojio svjetsko zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duže vrijeme se nagađa o nasljedniku Zinedine Zidanea, kako stvari stoje novi trener Reala postat će Talijan Massimiliano Allegri. Dakle, ništa od Raula Gonzaleza. Kako pišu AS i Sky Sport Italia Allegri će u predstojećim danima biti imenovan novim trenerom Kraljevskog kluba, on je navodno prvi izbor kontroverznog predsjednika Reala Florentina Pereza, a kalkuliralo se još i sa Antoniom Conteom. Za nekoliko dana sve bi trebalo biti službeno.

Allegri se u posljednje vrijeme najviše povezivao sa klupom Juventusa. Međutim, njegov agent je već boravio u Madridu te ga je Real spreman imenovati novim trenerom. Ako ne postane izbornik francuske reprezentacije, za što navodno šanse nisu velike, Zinedine Zidane trebao bi preuzeti Juventus.

S druge strane Allegri je u prošlosti imao ponudu Reala, no istu je zbog Juventusa odbio, gdje je na kraju 2019. godine dobio otkaz. Prije petogodišnjeg boravka u Juventusu Allegri je četiri sezone radio kao trener Milana, a ranije je vodio Cagliari i Sassuolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje je rezultate talijanski stručnjak svojedobno imao sa Starom damom, njegova je momčad dominirala u talijanskom prvenstvu, a u dva navrata je igrala i finale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.