Rekordi Juventusa i prekinut golgeterski post sjajnog Marija Mandžukića!

Foto: fah

Nogometaši Juventusa u dvije polufinale utakmice Lige prvaka  protiv francuskog Monaca pokazali su veliku superiornost, Monaco jednostavno nije imao šanse, čak im ni hrabri te vrlo dobri hrvatski reprezenatativni golman, koji je u nekoliko navrata skinuo nekoliko teških zicera, Danijel Subašić, nije mogao pomoći.  Dakle, s ukupnih 4:1 Juve je izborio finale najjače klupske nogometne lige na svijetu, potpuno zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu će Juventus igrati protiv pobjednika drugog polufinala, Real-Atletico, naravno, s obzirom na rezultat iz prve utakmice Real je veliki favorit protiv gradskog suparnika. Prvo polufinale na Santiago Bernabeu je završilo 3:0 pobjedom aktualnog europskog prvaka.  Veliki obol pobjedi dao je još jedan Hrvat u završnici Lige prvaka – Luka Modrić.  Inače ovo je šesto finale Juventusa od kada se igra Liga prvaka, Talijani su uspjeli srušiti i još jedan rekord. Naime, zabili su trideseti pogodak u polufinalima Lige prvaka.  Kad smo već kod statistike recimo kako je ovo 12 utakmica Juventusa u europskim kupovima kako Juve nije poražen, devet puta su slavili, tri puta bilo je neriješeno.  Radi se o najdužem klupskom europskom nizu u povijesti.

Zadržimo se na kraju i na junaku utakmice, sjajnom hrvatskom napadaču Mariju Mandžukiću, koji je postao peti Hrvat strijelac u polufinalima Lige prvaka.   Mandžo je ujedno u Torinu sinoć prekinuo svoj najduži post u Ligi prvaka bez gola, o čemu smo uoči polufinalnog uzvrata nešto i pisali.  Mandžo je zabio jedan Monaco, a mogao je najmanje dva, sjajnu je priliku našeg napadača kod rezultata 0:0 obranio Danijel Subašić. Sinoć je Mandžukić zabio prvi gol u nokaut fazi od onog protiv Manchester Unitedu u dresu Bayerna u travnju 2014. Ujedno je to i 15. pogodak Marija u Ligi prvaka, od 45 utakmica.

Recimo na samom kraju kako je najmlađi strijelac u polufinalu Lige prvaka s 18 godina i 140 dana Kylian Mbapp, koji je tako prekinuo seriju legendarnog Buffona od 689 minuta bez primljenog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.