Reli Sardinija: Pobjeda Sorda, Tanak s prvog pao na peto mjesto u zadnjem ‘brzincu’

epa07651367 Ott Tanak of Estonia drives his Toyota Yaris WRC, RC1 during day3 of Rally Italia Sardegna 2019, in Alghero, Sardegna, Italy, 15 June 2019 (issued 16 June 2019). EPA/Reporter Images

Španjolski vozač Dani Sordo u Hyundaiju pobjednik je Relija Sardinija koji je u nedjelju završen u Sassariju, a do svog drugog trijumfa u karijeri na WRC utrkama stigao je velikim preokretom u posljednjem bzinskom ispitu u kojem je do tada vodeći Estonac Ott Tanak (Toyota) napravio pogrešku i zbog tehničkih poteškoća s vodećeg pao na peto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tzv. “powerstageu”, u posljednjem 19. brzinskom ispitu voženom na makadamu, Tanak se okrenuo na uskoj cesti i morao se zaustaviti. Pritom je izgubio “servo” funkciju upravljača i na cilj stigao s više od dvije minute zaostatka za najbržim na posljednjem ‘brzincu’ Norvežaninom Andreasom Mikkelsenom (Hyundai).

Najbolje je Tanakovu pogrešku iskoristio Sordo koji je konzervativnom vožnjom išao sačuvati svoje drugo mjesto, a na kraju mu je ona donijela drugu pobjedu u karijeri.

Drugo mjesto osvojio je Finac Teemu Suninen (Ford), a treći je bio Mikkelsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni, šesterostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Citroen) osvojio je samo četiri boda za drugo mjesto u “power stageu” pa je unatoč nesreći u zadnjem ‘brzincu’ Tanak preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu nakon osam od 14 natjecanja iz kalendara Svjetskog prvenstva.

Estonac ima 150 bodova, četiri više od Ogiera, dok je na trećem mjestu Belgijac Thierry Neuville (Hyundai) sa sedam bodova zaostatka za Tanakom.

Sljedeće, deveto natjecanje najboljih svjetskih vozača relija na rasporedu je od 1. do 4. kolovoza, a vozit će se u Finskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.