Remi Francuske i Poljske u Dortmundu

epa11437220 Robert Lewandowski of Poland celebrates scoring the 1-1 equalising goal during the UEFA EURO 2024 group D soccer match between France and Poland, in Dortmund, Germany, 25 June 2024. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

U susretu posljednjeg trećeg kola skupine D na Europskom prvenstvu nogometaši Francuske i Poljske su u Dortmundu remizirali 1:1 (0:0), čime su Francuzi završili kao drugi u skupini, a Poljska uhvatila prvi bod. Austrija je nakon pobjede 3:2 nad Nizozemskom pobjednik ove skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba pogotka u susretu uodigranom u Dortmundu postignuta su iz jedanaesteraca. Povela je Francuska u 56. minuti kada je s bijele točke pogodio Kylian Mbappe, koji se vratio u sastav nakon ozljede i loma nosa te je cijeli susret odigrao sa crnom zaštitnom maskom. Izjednačio je Robert Lewandowski koji je iz ponovljenog jedanaesterca pogodio u 79. minuti za 1-1.

Francuska će kao druga na ljestvici igrati u osmini finala protiv drugoplasirane reprezentacije skupine E. Pobjednik skupine Austrija za suparnika će imati drugu momčad s ljestvice skupine F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.