Austrija s prvog mjesta u osminu finala

epa11436715 Joey Veerman (L) and Nathan Ake of the Netherlands in action against Marcel Sabitzer (C) of Austria during the UEFA EURO 2024 group D match between Netherlands and Austria, in Berlin, Germany, 25 June 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Austrija je s 3-2 pobijedila Nizozemsku i s prvog mjesta skupine D ide u osminu finala Eura. U drugom dvoboju skupine D Francuska je remizirala s Poljskom 1-1. S drugog mjesta i s pet bodova dalje idu Francuzi, dok s trećeg mjesta idu Nizozemci koji su prikupili četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija je povela protiv Nizozemske autogolom Donyella Malena u 6. minuti. Izjednačio je Cody Gakpo u 47. minuti, a Austriju je ponovno u vodstvo doveo Romano Schmid u 59. minuti. Memphis Depay je izjednačio u 75. minuti, a konačnih 3-2 za Austriju postavio je Marcel Sabitzer u 80. minuti.

Francuska je protiv Poljske do vodstva došla u 56. minuti, kad je Kylian Mbappe realizirao kazneni udarac. Poljaci su uzvratili na isti način u 79. minuti, a Robert Lewandowski je bio strijelac iz ponovljenog kaznenog udarca.

Austrija je sa šest bodova osvojila prvo mjesto, Francuska je druga s pet, a Nizozemska treća sa četiri boda. Poljska je s jednim bodom osvojila zadnje mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija će u osmini finala igrati s drugoplasiranom reprezentacijom iz skupine F, a Francuzi idu na drugoplasiranu momčad skupine E.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.