Rezime ove sezone neizvjesne Bundeslige: Niko Kovač ide po dvostruku krunu, Andrej Kramarić pri samom vrhu…

Foto: fah

Iako je Bundesliga završila za ovu sezonu u neizvjesnoj završnici u kojoj je jednog savršenog dana, u jednoj savršenoj utakmici, Bayern pod dirigentskom palicom hrvatskog trenera, Nike Kovača, pobjedom protiv Eintrachta 5:1 osvojio novi naslov prvaka, borba za trofeje još nije gotova. No, idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo spomenuli Bayern je trijumfalno završio turbulentnu prvenstvenu sezonu, Borussija Dortmund na kraju je osvojila drugo mjesto, iako je u jednom trenutku imala prednost od čak devet bodova ispred Bavaraca, dok će uz spomenuti tandem u Ligu prvaka još Leipzig i Bayer Leverkusen. Europsku ligu izborili su Borussia Mönchengladbach i Wolfsburg. Eintracht, za koji s velikim uspjehom igra hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, put prema Europa ligi morat će potražiti kroz dodatne kvalifikacije, iako su do same završnice briljirali u prvenstvu i bili vrlo, vrlo blizu Lige prvaka. Presudili su porazi u samom finalu njemačkog prvenstva. Kakva je sezona iza Eintrachta najbolje pokazuje činjenica da su igrali polufinale Europske lige te ispali tek nakon izvođenja jedanaesteraca od favoriziranog Chelseaja.

Podsjetimo, najviši razred njemačkog nogometa napuštaju Hannover i Nürnberg, novi su prvoligaši Köln i Paderborn. Za posljednje prvoligaško mjesto borit će se Stuttgart i Union Berlin, koji će sve riješiti u dodatnim kvalifikacijama. Prema njemačkim medijima veliki je favorit Stuttgart, koji je, iskreno rečeno, daleko iskusnija momčad. Union Berlin traži svoju priliku da po prvi puta u povijesti zaigra u Bundesligi. Podsjetimo, u prvoj utakmici u Stuttgartu nije bilo pobjednika (2-2), sljedeća utakmica je na rasporedu 27. svibnja u Berlinu.

Pred hrvatskim trenerom, Nikom Kovačem, novi je veliki  izazov, sezona, kako smo i rekli, još nije gotova. Naime, Kovač ima priliku osvojiti s Bayernom duplu krunu, što njegovom prethodniku prošle sezone nije pošlo za rukom.  Zaustavio ga je u finalu baš Niko Kovač, koji je tada trenirao Eintracht. Bayern protiv Leipziga igra već sutra, 25. svibnja. S obzirom na sjajnu formu Bayerna, a ako ne dođe do prevelikog opuštanja s obzirom na osvojen naslov prvaka i burno slavlje, Bavarci su veliki favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo na kraju i činjenicu da je najbolji strijelac Bundeslige napadač Bayerna, Lewandowski, koji je zabio 22 gola, iza njega je Paco Alcacer (Borussia Dortmund, 18)  te petorka sa 17 postignutih golova. Među odabranom petoricom je sjajni hrvatski napadač Hoffenheima, Andrej Kramarić, uz njega su još Jović (Frankfurt), Havertz (Leverkusen), Reus (Borussia Dortmund) i Weghorst (Wolfsburg). Na listi strijelaca nalaze se još dva Hrvata, Ante Rebić iz Eintrachta s devet golova te Josip Brekalo, koji je zabio tri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.