Rezime prvog dana nokaut faze SP-a: Cavani junak Urugvaja, Mbappe heroj Francuske, dok Messi i Ronaldo idu kući

Foto: fah

Nogometaši Urugvaja plasirali su se u četvrtfinale SP u Rusiji nakon što su u subotu u Sočiju u osmini finala pobijedili Portugal sa 2-1 (1-0), a dvostruki strijelac bio je Edinson Cavani u 7. i 62. minuti, a za Portugal je zabio Pepe (55).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urugvaj će u četvrtfinalu 6. srpnja u Nižnji Novgorodu igrati protiv Francuske, koja je svladala Argentinu sa 4-3 (1-1). Junak francuske pobjede bio je 19-godišnji Kylian Mbappe, koji je izborio penal te je zabio dva pogotka. Uz Mbappea (64, 68), za Francusku su još zabili Antoine Griezmann (13-pen) i Benjamin Pavard (57), dok su za Argentinu strijelci bili Angel Di Maria (41), Gabriel Mercado (48) i Sergio Aguero (90+3).
Također, dvije najveće zvijezde svjetskog nogometa, Messi i Ronaldo, idu kući.

Urugvaj je poveo rano, u 7. minuti. Cavani je dijagonalom pronašao Luis Suareza na lijevom boku, a on je odlično ubacio na drugu stativu gdje se našao Cavani, koji glavom pogađa mrežu.

U 22. minuti Urugvaj je mogao podebljati vodstvo iz slobodnog udarca sa 20 metara. Luis Suarez se je odlučio za istu lukavštinu kao i kad je zabio Rusiji u grupnoj fazi. Pucao je nisko pored živog zida, ali Rui Patricio odlično brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra Portugala u prvom poluvremenu bila je spora i jalova. No, Portugalci u nastavku ipak uspijevaju izjednačiti, i to nakon kornera u 55. minuti. Raphael Guerreiro je ubacio, a stoper Pepe glavom zabija za 1-1.

No, zadovoljstvo Portugalaca trajalo je samo sedam minuta. Novi gol primili su nakon polukontre u 62. minuti, a strijelac je opet bio Edinson Cavani, koji je sa ruba 16-erca odlično plasiranim udarcem pogodio za vodstvo 2-1.

U 70. minuti nakon pogreške urugvajskog vratara Muslere, veznjak Bernardo Silva mogao je Portugalu donijeti novo izjednačenje, ali njegov šut sa 15 metara otišao je iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi za Urugvaj, u 74. minuti dvostruki strijelac Edinson Cavani zbog ozljede morao je napustiti igru.

Posljednju prigodu za izjednačenje Portugal je imao u sudačkoj nadoknadi (90+6), ali je udarac Quaresme zaustavio vratar Muslera.

URUGVAJ – PORTUGAL 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

URUGVAJ: Muslera, Gimenez, Godin, Caceres, Laxalt, Nandez (C. Sanchez 81), Torreira, Vecino, Bentancur (C. Rodriguez 63), Suarez, Cavani (Stuani 74).

PORTUGAL: Rui Patricio, Ricardo Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro, B. Silva, Carvalho, Adrien Silva (Quaresma 65), Joao Mario (M. Fernandes 85), Guedes (André Silva 74), Cristiano Ronaldo.

STRIJELCI: 1-0 Edinson Cavani (7), 1-1 Pepe (55), 2-1 Edinson Cavani (62).

SUDAC: Cesar Ramos (MEKS)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STADION: Fišt olimpijski stadion

GLEDATELJA: 44.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.