Rijeka odigrala sjajnu utakmicu i ponosno se oprostila od Europe

Unatoč sjajnim partijama u ovosezonskim nastupima u skupini Europske lige nogometaši Rijeke nisu se plasirali u sljedeći krug ovog renomiranog natjecanja. Sevilla je u zadnjoj utakmici skupine pobijedila Rijeku s 1-0 (1-0) pogotkom Suareza u 19. minuti, no Rijeka nije odigrala lošu utakmicu, naprotiv. Mogla je ova utakmica završiti posve drugačije, mogla je Rijeka i pobijediti, toliko je prigoda promašila u drugom dijelu. No, partije kakve je Rijeka pružala ove sezone mogu učiniti ovaj klub ponosnim za sve što se učinilo tijekom nastupa u skupini. Rijeci je za prolaz skupine u ovoj utakmici trebala pobjeda, izgubila je, ali slobodno se može reći da Rijeka doista nije bila daleka od pobjede… I prolaza u sljedeći krug natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna neopreznost zapravo je odvela utakmicu u krivom smjeru po našu Rijeku. U 19. minuti Suarez je prodirao kroz srce veznog reda Rijeka, došao do obrambenog zida, nitko ga nije zaustavljao, prošao je i kroz zadnju liniju gostujuće momčadi i potom lagano poentirao. Kako je Rijeci u ovoj utakmici prijeko bila potrebna pobjeda tako se nakon primljenog gola morala posve otvoriti. Učinila je to, otvorila svoje linije, pomaknula ih prema naprijed, i nije to izgledalo loše. Sevilla kao da se zadovoljila svojim vodstvom, njen ritam pomalo je splasnuo i to je bila prigoda da momčad trenera Matijaža Keka presingom napravi čudo, preokret.

Rijeka je odigrala dobru utakmicu, napose u drugom poluvremenu. Prijetila je, napadala, uistinu davala sve od sebe i prava je šteta što nije uspjela postići izjednačujući pogodak i zakuhati utakmicu. Sevilla je bila prisiljena braniti se, činila je to grčevito, a njen najbolji pojedinac bio je vratar Beto. Koji je zaustavio cijeli niz dobrih udaraca Rijekinih napadača. A sjajne šanse, ono što se kaže stopostotne, promašili su Jajalo i Kramarić. Oni su zapucali šanse koje je bilo teže promašiti nego pogoditi.

Rijeka se oprostila od Europe, no ova europska sezona ostati će za ovaj klub upamćena kao povijesna. Rijeka je uspjela na svom terenu pobjeđivati i Feyenoord i Standard, protiv Seville je igrala neodlučeno, a primila je gol u posljednjim sekundama i time joj je izmaknula pobjeda. I sada u Sevilli Rijeka je bila jako dobra, malo joj je nedostajalo i sreće. Međutim, to ne umanjuje dojam o kvaliteti Rijeke ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.