Rimac: Jako lijepa pobjeda; Obradović: Velika sramota

Foto: fah

Košarkaši Splita napravili su senzaciju u 19. kolu regionalne ABA lige svladavši u Beogradu domaći Partizan 74:67.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujućim se pokazala druga četvrtina koju su gosti dobili sa 27:11. Ovo je prva pobjeda za Split nad Partizanom u povijesti ABA lige.

– I mi i Partizan dolazimo iz jednog ritma, prošli tjedan smo odigrali tri utakmice. S obzirom da sam prošle godine i godinu prije toga bio pomoćni trener u Bayernu, znam kako je kad dođeš iz Eurolige u domaće natjecanje. Dolazi protivnik protiv kojeg si favorit, a Partizan nije od početka utakmice imao energiju koja je potrebna, ali ni koncentraciju. Jednostavno, svi smo ljudi, i igrači, nije lako iz Eurolige doći i biti spreman i fokusiran 100 posto. Za moje igrače, bez obzira na tri utakmice, ovo je festival košarke.

Žele igrati protiv najboljih, mislim da su nam krajem prvog dijela ušli neki šutevi koji nisu naši. Međutim, popratila nas je sreća koja prati hrabre. Igrali smo od početka kako treba, nismo im dozvolili lake poene i mislim da smo uspjeli izdržati njihovu agresivnost. Jako lijepa pobjeda, okrećemo se novim utakmicama. Super pobjeda, nadam se da će nam dati još više motiva za rad i samopouzdanja, rekao je trener Splita Slaven Rimac na konferenciji za medije nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S druge strane, trener Partizana Željko Obradović nazvao je predstavu svoje momčadi sramotnom.

– Zaslužena pobjeda Splita, čestitam im na pobjedi. Igrali su bolje od nas i zaslužili pobjedu. Što se nas tiče, vjerojatno se prvo trebam ispričati svim ljudima koji su došli u dvoranu i gledali ovo nevjerojatno loše izdanje moje ekipe. Kad ekipa ovako izgleda, onda se vjerojatno trener treba pitati o čemu se radi i preuzeti odgovornost i ja ću ju preuzeti. Znali samo da je serija utakmica ispred i iza nas i htio sam da se odmore dvojica igrača Kevin (Punter) i PJ (Dozier). Ispričavam se još jednom navijačima Partizana što su imali priliku gledati ovakvo izdanje momčadi. Velika sramota, osjećam veliku bruku i sramotu, rekao je Obradović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.