Robert Lewandowski o rekordu Gerda Mullera koji je srušen nakon gotovo pola stoljeća

savez
Foto: fah

Kako smo već pisali odigrano je posljednje kolo Bundeslige, prvak Njemačke već od ranije je Bayern, dok iz lige ispada Werder iz Bremena. Novi gol u Bundesligi zabio je za Hoffenheim hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić. Naime, Hoffenheim je pobijedio Herthu 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna zanimljivost za posljednje kolo je i činjenica da je sjajni Robert Lewandowski pogotkom za Bayern srušio rekord legendarnog Gerda Mullera. Lewandowski sezonu završava sa 41 pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u posljednjem kolu Lewandowski je pogodio u 90. minuti susreta za konačnih 5:2 za Bayern, a kako mu je ovo 41. gol u Bundesligi uspio je srušiti rekord legendarnog njemačkog napadača. Imao je Poljak dosta prilika tijekom utakmice, no nije uspio zabiti sve do same završnice, izgledalo je da će on i Muller ostati izjednačeni na vrhu. Međutim, u 90. minuti Lewandowski je iskoristio svoju posljednju prigodu te je jedan odbijanac uspio ubaciti u protivničku mrežu.

Nakon utakmice Lewandowski je bio jako sretan, uspio je srušiti rekord jedne legende, rekord koji je trajao 49 godina.

“Nemam riječi. 90 minuta sam pokušavao zabiti, apsolutno sam sve činio i uspio sam u 90. minuti. Presretan sam”, poručio je Lewandowski nakon utakmice te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam bio ljut tijekom utakmice, ali sam bio razočaran. Pitao sam se zašto me danas ne ide. Ali, zahvaljujući mojoj momčadi došao je rekord, koji je i njihov”.

Lewandowski je, kako smo već spomenuli, zabio u posljednjim trenucima susreta…

“Vidio sam da će Leroy pucati i samo sam se namjestio na pravi način. Naravno, želio sam i ranije postići gol, ali znao sam da će šansa kad-tad doći. Hvala suigračima na svemu”, poručio je za kraj Lewandowski.

Podsjetimo, Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao ukupno 329 utakmica te je pritom postigao 294 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.