Posljednje kolo Bundeslige: Lewandowski srušio rekord legendarnog Gerda Müllera, Werder ispao, novi gol Kramarića…

Foto: fah

Odigrano je posljednje kolo ovosezonske Bundeslige, najveća nepoznanica bila je tko će ispasti iz lige, dok je Bayern već ranije osigurao prvo mjesto. Navijači Werdera najviše razloga za tugu nakon posljednjeg kola imaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Naime, momčad iz Bremena ispala je iz Bundeslige s obzirom da su poraženi od Gladbacha sa 4:2, dok je Koln bio bolji od Schalkea 1:0, Werder će tako u njemačku drugu ligu dok će Koln u play out s trećeplasiranom momčadi iz druge lige.

Posljednje mjesto koje vodi u europske kupove pripalo je Uninon Berlinu, koji je pobijedio RB Leipzig Danija Olma s 2:1 te je tako zauzeo sedmo mjesto, sa kojeg će u UEFA konferencijsku ligu.

Prvak Njemačke, Bayern, pobijedio je Augsburg sa 5:2, a Robert Lewandowski je postigao peti gol u utakmici te je tako srušio rekord legendarnog Nijemca Gerda Mullera, sezonu je završio sa 41 pogotkom. Uz Bayern u Ligu prvaka će RB Leipzig, Borussija Dortmund i Wolfsburg. U Europa ligu će Eintracht Frankfurt i Bayer Leverkusen, a Union Berlin u već spomenutu UEFA konferencijsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo kako je Hoffenheim pobijedio Herthu 2:1, a drugi gol za Hoffenheim zabio je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

Rezultati 34. kola:

Bayern – Augsburg 5:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dortmund – Leverkusen 3:1

Eintracht – Freiburg 3:1

Koln – Schalke 1:0

Hoffenheim – Hertha 2:1

Stuttgart – Arminia 0:2

Union Berlin – RB Leipzig 2:1

Werder – Borussija M. 2:4

Wolfsburg – Mainz 2:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.