Roberto Carlos ‘pali vatru’ uoči El Clasica porukom o ‘kontroverznoj pobjedi Barcelone’

Foto: wikipedia

Pred vratima je veliki, najveći derbi španjolskog nogmeta. Naime, u subotu 10. travnja igrat će Real Madrid i Barcelona, a mogla bi to biti i utakmica koja će odlučivati i o naslovu prvaka Španjolske, iako će se nešto pitati i Atletico Madrid, koji i dalje predvodi ljestvicu španjolske lige bez obzira na poraz od Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico Madrid 66, Barcelona, 65, Real Madrid 63 boda. Takva je zapravo situacija uoči jednog od najvećih nogometnih derbija u Europi. Derbi je imao i uvertiru, kontroverznu utakmicu Barcelone protiv Valladolida te pobjedu katalonske momčadi uz pomoć suca, međutim, takvih je primjera i kad je u pitanju Real u povijesti bezbroj. No vratimo se utakmici Barcelone i Valladolida, pobjedi Barcelone koja došla na puno teži način nego što se očekivalo, sudac Jaime Latre igranje rukom Jordija Albe nije okarakterizirao kao kazneni udarac, prestrogo je dodijelio crveni karton Valladolidu, a sudački ekspert Andujar Olivera smatra kako je pogodak Barce za pobjedu trebalo poništiti.

Nakon takvog suđenja reakcije stižu sa svih strana, pa i sa one strane koja je bliska Realu, uključio se i bivši legendarni igrač Reala, Roberto Carlos, koji se o svemu se oglasio na Twitteru. Naime, Carlos je danas zaposlenik Reala, a podijelio je tweet španjolske emisije El Larguero s izjavom trenera Valladolida Sergija Gonzaleza.

Sudac mi je rekao da je lopta pogodila Albu u ruku, ali da zbog visine na kojoj je bila njegova ruka u tom trenutku to nije bilo dovoljno da sudi penal”, rekao je Gonzalez, Brazilac je uza sve to dodao i osobni sarkastičan komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Siguran sam da će ovaj sudac dobiti utakmici ovoga vikenda kao nagradu za danas”, napisao je Roberto Carlos.

No i od strane Barcelone bilo je podosta primjedbi na suđenje, Lionel Messi je tako na poluvremenu utakmice ustvrdio kako mu sudac pokušava dati žuti karton ne bi li ga izbacio iz predstojećeg spektakla protiv Reala. Na kraju se Messijeve crne slutnje nisu ostvarile, a suđenje je ipak bilo daleko sklonije Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.