Rođendan najvećeg: Kako je prošao prvi nastup Lionela Messija u dresu Argentine?

Foto: Instagram

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Lionel Messi napunio je 30 godina. Trideset godina u današnjem nogometu nije puno. Drugim riječima, čudesni Argentinac još godinama svojim akrobacijama može uveseljavati nogometni puk. Barem na još dva svjetska prvenstva. Njegov slavni prethodnik Diego Maradona svoje posljednje Svjetsko prvenstvo neslavno je odigrao u Americi 1994., kad je ima 34 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok najveći danas slavi trideseti rođendan debi za argentinsku reprezentaciju prošao je gotovo nezapaženo, odigrao je tek jednu minutu.  Naime, svoj debi u dresu Argentine imao Leo je davne 2005. godine protiv Mađarske.  Ušao je u igru te je nakon šezdeset sekundi dobio crveni karton.

Lionel Messi imao je 18 godina kada je debitirao u reprezentativnom dresu, u početku se teško nosio nepravdama na travnjaku kada su ga igrači zaustavljali tek prekršajima, drugačije nisu mogli. S vremenom se navikao, no, sve drugo je ostalo isto, i dalje ga mnogi mogu zaustaviti jedino na nesportski način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda Barcelone i u idućoj sezoni, kao i u posljednjih desetak godina, ima najveće ambicije. Barcelona se, kako vidimo, pojačava, no, najveće pojačanje je ipak ostanak Lionela Messija.

Nažalost, i Messi, naravno, vlastitom krivnjom, ima problema. Optužuje ga se za utaju poreza, međutim, to ni malo nije potamnilo njegov sjaj u Argentini. Argentinci i dalje Messija smatraju najvećim nakon već spomenutog Maradone.  Lionel Messi, prema pisanju španjolskih medija, podmirio je porezni dug.

I dok Messi slavi polemike oko toga tko je najveći svih vremena će se nastaviti. Kandidata je puno, međutim, i dalje prednjače Pele i Maradona. U istom ili barem sličnom krugu su Zidane, Ronaldo (brazilski i portugalski), dakako, i Lionel Messi. Kritičari Messija ističu kako on ne može biti najveći ikad ako nema Svjetsko prvenstvo u vitrini, kao što to imaju Pele, Maradona ili Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalima je bio, i SP-a i Copa Americe… No, nije uspio, iako je proglašen najboljim igračem SP-a u Brazilu prije tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.