Rodna ideologija: Djevojka ‘koja se osjeća kao mladić’ želi hrvati u muškoj konkurenciji

Foto: snimka zaslona

Mack Beggs ima 18 godina i po drugi put je osvojila hrvačko natjecanje u ženskoj konkurenciji. Ali prije dvije godine zatražila je da se natječe u muškoj konkurenciji, “jer se osjeća kao muško”, no državna atletska komisija jasno je to zabranila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravilnik navodi da se mora natjecati pod onim spolom koji joj piše u rodnom listu.

Rodna ideologija: Dizač utega koji tvrdi da je žena natjecat će se na Igrama Commonwealtha u ženskoj kategoriji

Beggs uzima dozu testosterona jer želi “promijeniti spol”, tako da je u početnoj prednosti, pa se mnoge protivnice predaju u strahu od ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ima strašno puno poštovanja prema djevojkama s kojima se bori. Ljudi misle da ih premlaćuje, ali sve ove cure su jako opasne. U hrvanju je ionako važnija tehnika od fizičke snage”, rekla je njezina majka Angela McNew.

Zamke rodne ideologije (1.): ‘Žene koje su bili muškarci’ gaze ženske sportašice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodna ideologija donosi brojne probleme u svijetu sporta i kod osoba koje su muškog spola, ali tvrde da se “osjećaju kao žena”.

Muškaraci i žene su fiziološki različiti i te razlike jednostavno nije moguće izbrisati.

Muškarci u prosjeku imaju duže i veće kosti, što im daje mehaničke prednosti pred ženama, budući da imaju veću težinu, visinu i šire koštane okvire kao potporu mišićima. Njihove su kosti također gušće te imaju čvršće ligamente,što ih čini manje podložnima sportskim povredama.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamke rodne ideologije (3.): Muškarac Fallon Fox zadao svojoj ženskoj protivnici potres mozga i prijelom orbite

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.